ΕΤΥΚ: Δεν δόθηκε ΑΤΑ ούτε προσαύξηση από Τρ. Κύπρου

Μη παραχώρηση της ΑΤΑ και της ετήσιας προσαύξησης από την Τράπεζα Κύπρου καταγγέλλει η ΕΤΥΚ, ζητώντας από την Τράπεζα να ανακαλέσει την απόφασή της.

Σε ανακοίνωση της συντεχνίας των τραπεζοϋπαλλήλων τονίζεται ότι η Γενική Γραμματεία της Οργάνωσης αποφάσισε να προχωρήσει στη διεξαγωγή Επαρχιακών Γενικών Συνελεύσεων, τη Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018.

Κατά τις Γενικές Συνελεύσεις θα γίνει ενημέρωση των μελών για τις εξελίξεις σε σχέση με το συγκεκριμένο θέμα και θα διεξαχθεί μυστική ψηφοφορία για να εξουσιοδοτηθεί το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΥΚ να προχωρήσει στη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων, συμπεριλαμβανομένης και της απεργίας.

Η Οργάνωση χαρακτηρίζει  την ενέργεια αυτή της Τράπεζας ως «εξόφθαλμη παραβίαση των υφιστάμενων συμφωνιών αλλά και του νόμου περί προστασίας των μισθών».

Η ΕΤΥΚ αναφέρει ότι έχει καλέσει τη Διοίκηση της Τράπεζας να αναθεωρήσει την απόφασή της και να συμμορφωθεί με τις συμβατικές και νομικές της υποχρεώσεις, προειδοποιώντας ταυτόχρονα ότι σε αντίθετη περίπτωση θα είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει « στη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων, για την προστασία των δικαιωμάτων των συναδέλφων».

Αχρείαστη η εν λόγω κίνηση
Σύμφωνα με πηγές από την Τράπεζα Κύπρου, η εν λόγω ανακοίνωση της ΕΤΥΚ θα πρέπει να θεωρείται προσβολή προς το Υπουργείο Εργασίας καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη διάλογος μαζί με το Υπουργείο Εργασίας για εξεύρεση λύσης στο όλο θέμα παραχώρησης ΑΤΑ και προσσαυξήσεων. Μάλιστα, πριν από λίγες μέρες πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση και των τριών πλευρών για την εργασιακή διαφορά που προέκυμε με το Υπουργείο να καλεί και τις δύο πλευρές να επανέλθουν στο τραπέζι του διαλόγου με περισσότερη ευελιξία.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Τράπεζα Κύπρου υπέβαλε προτάσεις για τον τρόπου που θα παραχωρούνται οι προσαυξήσεις, καθώς επίσης και ολοκληρομένο σχέδιο αναδιάρθρωσης εκσγχρονισμού των εργασιών σχέσεων. Σύμφωνα με το σχέδιο η παραχώρηση αυξήσεων και ωφελημάτων θα βασίζεται στη βάση της αποδοτικότητας και όχι στη βάση της θέσης που κατέχει στην Τράπεζα. 

 

Δειτε Επισης

Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους
AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»