Συνεργατισμός: Στοχεύει στο Χρηματιστήριο του Δουβλίνου

InBusinessNews  13/02/2018 13:07
Συνεργατισμός: Στοχεύει στο Χρηματιστήριο του Δουβλίνου

Συνεργατισμός: Στοχεύει στο Χρηματιστήριο του Δουβλίνου

InBusinessNews  13/02/2018 13:07

Η Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα ανακοινώνει την έκδοση καλυμμένων ομολόγων μέσω της Barclays Capital, με στόχο τη διεύρυνση των πηγών χρηματοδότησης της Τράπεζας και την είσοδό της στο χρηματιστήριο του Δουβλίνου,  ακολουθώντας την κατηγοριοποίηση του προγράμματος σε επενδυτική βαθμίδα (investment grade) λόγω της υψηλής ποιότητας του ενεργητικού της. 

RELATED ARTICLES


Η συνεργασία με την Barclays Capital κατέληξε το τέλος του 2017, παράλληλα με τη συνεχιζόμενη συνεργασία της ΣΚΤ με τον Global Coordinator της στο πλαίσιο της εξέτασης πιθανής αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της, εντός του 2018.

Η Τράπεζα ανακοινώνει επίσης τη μείωση των επιτοκίων στο 0% για βραχυπρόθεσμες καταθέσεις θεσμικών επενδυτών. 

Ο Νικόλας Χατζηγιάννης, Γενικός Διευθυντής της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας, ανέφερε ότι «ο Συνεργατισμός συνεχίζει εντατικά τον προγραμματισμό του επιτυγχάνοντας θετικά ορόσημα. 

Η συνεργασία με την Barclays Capital για τη δημιουργία διεθνούς προγράμματος καλυμμένων ομολόγων στις διεθνείς αγορές, καθώς και η εισδοχή στο Χρηματιστήριο του Δουβλίνου, αποτυπώνει το επίπεδο  των φιλοδοξιών αλλά και των ικανοτήτων αυτού του οργανισμού, ακολουθώντας μια πορεία ανάλογη του μεγέθους του και εφαρμόζοντας πρακτικές ανάλογες των μεγάλων ευρωπαϊκών τραπεζικών οργανισμών. Η αυτοπεποίθηση πηγάζει επιπρόσθετα από την ανοδική πορεία της Κυπριακής οικονομίας και των Κυπριακών ομολόγων. 

Η σκληρή, μεθοδική και αθόρυβη δουλειά των τελευταίων μηνών προετοίμασε  την Τράπεζα για την τοποθέτηση της στην ευρωπαϊκή επενδυτική κοινότητα» υπογράμμισε ο Γενικός Διευθυντής της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας.

Σχετικά Άρθρα

Σχολιάστε την Είδηση
Πίσω στην αρχή της σελίδας