€25 εκατ νέες χορηγήσεις από την ΣΚΤ στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Την τρίτη συμφωνία παραχώρησης δανείου με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, με κρατικές εγγυήσεις,  με στόχο τη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων με χαμηλά επιτόκια υπέγραψε το πρωί η Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα στο πλαίσιο ειδικής τελετής που διοργανώθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών. 

Η νέα συμφωνία, την οποία υπέγραψε ο Γενικός Διευθυντής της Τράπεζας Νικόλας Χατζηγιάννης αφορά τη σύναψη δανείου ύψους €25 εκ. ευρώ.

Oι χρηματοδοτήσεις, μέσω της ΕΤΕπ, συμβάλλουν σημαντικά στην ανάπτυξη και αναβάθμιση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας και η επιτυχία του αποδεικνύεται μέσω της συνεχούς αυξανόμενης ζήτησης από τις επιχειρήσεις. 

Ο Γενικός Διευθυντής της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας Νικόλας Χατζηγιάννης ανέφερε ότι «Στα πλαίσια του προηγούμενου σχεδίου που μόλις ολοκληρώθηκε, παραχωρήθηκαν 116 δάνεια προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις ύψους €25εκ., με μέσο ποσό δανείου τις €215χιλ. Ως αποτέλεσμα είχαμε την δυνατότητα παραχώρησης πολλών δανείων σε Κυπριακές Μικρο-Μεσαίες Επιχειρήσεις σε όλη την Κύπρο. Οι σημαντικότεροι τομείς της οικονομίας που χρηματοδότησε η Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα αφορούσαν τον Τουρισμό, τις Υπηρεσίες, το Εμπόριο, την Υγεία, τη Βιομηχανία και τη Γεωργία».

Μέσω της χρηματοδότησης σημαντικό ποσοστό πελατών της Τράπεζας επωφελήθηκε με ακόμη  μεγαλύτερο επιτοκιακό όφελος καθώς συμμετείχαν στο σχέδιο Jobs for Youth, που προνοεί την παραχώρηση φθηνότερης τιμολόγησης προς επιχειρήσεις που εργοδοτούν ή θα εργοδοτήσουν νέους, συμβάλλοντας παράλληλα την άμβλυνση του φαινομένου της νεανικής ανεργίας.  

Η Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα στο πλαίσιο της διαχρονικής στήριξής της προς τις αγροτικές και ορεινές περιοχές της Κύπρου έχει προσφέρει μεγάλο αριθμό χρηματοδοτήσεων σε μικρομεσαίες και οικογενειακές επιχειρήσεις βοηθώντας τες να γράψουν το δικό τους success story. 

Η δραστηριότητα αυτή της Τράπεζας προβλήθηκε και στο Activity Report της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων για το 2016, προβάλλοντας τρεις οικογενειακές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην ορεινή περιοχή της Πιτσιλιάς, παρουσιάζοντας στην υπόλοιπη Ευρώπη πως η Τράπεζά μας έχει βοηθήσει με ουσιαστικό τρόπο, μέσω των δανείων της ΕΤΕπ, όλες τις περιοχές τις Κύπρου. 

Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος των πελατών της ΣΚΤ για το Σχέδιο,  η Τράπεζα έχει δημιουργήσει και στελεχώσει  για αυτό το σκοπό Επαρχιακά Κέντρα Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων καθώς και την Υπηρεσία Χρηματοδότησης Μεγάλων επιχειρήσεων και οργανισμών.

Για πληροφορίες σχετικά με το Σχέδιο Χρηματοδότησης Μικρομεσαίων Επιχειρήσων  μπορείτε να απευθυνθείτε στα κατά τόπους υποκαταστήματα της ΣΚΤ και στην ιστοσελίδα της Τράπεζας www.ccb.coop.com.cy


 

Δειτε Επισης

Νέα αύξηση τόσο στις καταθέσεις όσο και στα δάνεια τον Μάρτιο
Κεντρική Τράπεζα Κύπρου: Στο 11,42% το επιτόκιο αναφοράς
Και αυτό το Πάσχα η Alpha Bank στέκεται στο πλευρό των ευάλωτων συμπολιτών μας
Απορρίφθηκε νέα αγωγή για το κούρεμα- Ορθά έγινε απομείωση των καταθέσεων έκρινε το Δικαστήριο
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ
Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου λόγω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Τράπεζα Κύπρου: Ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση πράσινου ομολόγου ύψους €300 εκατ.
Η Ελληνική για εξαγορά της CNP: Ορόσημο για την ενδυνάμωση των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της τράπεζας
Με επένδυση €180 εκατ. στα χέρια της Ελληνικής η CNP Cyprus-Αποκτά ηγετική θέση στην ασφαλιστική αγορά