powered by

ΥΠΟΙΚ: Η ΕΤΥΚ να λάβει υπόψη όσα το κράτος πρόσφερε στους τραπεζικούς

Τη θέση ότι η ΕΤΥΚ προχώρησε σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας χωρίς να λαμβάνει υπόψη όσα το κράτος έπραξε προς όφελος των μελών της, διατυπώνει ο Υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης στον απόηχο της σημερινής στάσης εργασίας και την πορείας διαμαρτυρίας στο Προεδρικό από πλευράς της Συντεχνίας.
 
Οι κινητοποιήσεις της ΕΤΥΚ εκκφράζουν τη διαμαρτυρία στην Συντεχνίας για το ότι η Κυβέρνηση δεν προχώρησε σε διάλογο με την ίδια πριν τη λήψη της όποιας απόφασης για το θέμα της αποζημίωσης των κουρεμένων ταμείων προνοίας.
 
Σε ανακοίνωση του, ο Χάρης Γεωργιάδης τονίζει ότι σχεδόν 60,000 μελή Ταμείων Προνοίας, περιλαμβανομένων 4,500 τραπεζικών, λαμβάνουν αναπλήρωση 75%, ενώ άλλοι 1000 περίπου εν ενεργεία υπάλληλοι της Τράπεζας Κύπρου που έχουν ήδη διασφαλίσει ποσά άνω των 100,000 ευρώ, διατηρούν την προοπτική πρόσθετης αναπλήρωσης στο 75% από την ίδια την Τράπεζα. Παραμένουν 190 περίπου άτομα που λαμβάνουν μειωμένο ποσοστό αναπλήρωσης, μέχρι το όριο των 250,000 ευρώ, ενώ 35 περίπου άτομα που έχουν ήδη διασφαλίσει ποσά άνω των 250,000 ευρώ, δεν λαμβάνουν πρόσθετη αναπλήρωση. 
Οι πιο πάνω ρυθμίσεις, που έχουν οριστικοποιηθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο και που συνεπάγονται σημαντική επιβάρυνση των δημοσίων οικονομικών, προσθέτει ο ΥΠΟΙΚ, εκπληρώνουν τις δεσμεύσεις που το κράτος ανέλαβε και ταυτόχρονα διασφαλίζουν την στοιχειώδη κοινωνική δικαιοσύνη. 
 
«Ταυτόχρονα, υπενθυμίζω για άλλη μια φορά τις καθοριστικές προσπάθειες της κυβέρνησης που είχαν ως αποτέλεσμα κανένας τραπεζικός υπάλληλος να μην απολυθεί, έστω και εάν τράπεζες κατέρρευσαν, σε αντίθεση με πολλούς άλλους συμπολίτες μας στον ιδιωτικό τομέα», καταλήγει η ανακοίνωση του κ. Γεωργιάδη.
 

Δειτε Επισης

Eurobank Holdings: Ενισχυμένα καθαρά κέρδη στην Κύπρο με Eurobank Cyprus και Ελληνική-Πάνω κατά 31,3% και στα €121 εκ.
Κάποιες ειδοποιήσεις είναι καλύτερο να τις αγνοείς...Καμπάνια ενημέρωσης Συνδέσμου Τραπεζών powered by Mastercard
Όλι Ρεν (EKT): Ναι σε νέα μείωση επιτοκίων τον Ιούνιο αν το δικαιολογούν οι προβλέψεις
Αναστέλλεται λόγω squeeze out η διαπραγμάτευσης της μετοχής της Ελληνικής Τράπεζας στο ΧΑΚ
Τράπεζα Κύπρου: Πόσες επιπλέον μετοχές απέκτησε μέσω του προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών
Eurobank-Ελληνική: Φουλ ρυθμοί για την συγχώνευση και αποφάσεις για το όνομα της ενοποιημένης τράπεζας
Ελληνική Τράπεζα: Δυναμικό ξεκίνημα για το 2025 με κέρδη ύψους €45 εκατ. το πρώτο τρίμηνο
Πράσινο Κεφαλαιαγοράς στο squeeze out και στην Eurobank το 100% της Ελληνικής
Προσοχή σε απατηλά επενδυτικά προγράμματα συνιστά ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών
Σε κέρδη 4,5 δις ευρώ στοχεύουν οι ελληνικές τράπεζες το 2025