Τρ. Κύπρου: Δημιουργεί fund με ακίνητα €190 εκατ.

Στη δημιουργία Επενδυτικού Ταμείου Ακινήτων στην Κύπρο μεγέθους περίπου €190 εκατ., το οποίο θα εισαχθεί στο ΧΑΚ προχωρά η Τράπεζα Κύπρου στο πλαίσιο πρωτοβουλιών επιτάχυνσης μείωσης κινδύνου στον ισολογισμό.

Ανακοινώνοντας τα αποτελέσματα του πρώτου εννιαμήνου του 2017, η Τράπεζα επισημαίνει ότι συνεχίζει τη διερεύνηση άλλων διαρθρωτικών λύσεων για επιτάχυνση της μείωσης του κινδύνου στον ισολογισμό, πιθανόν στο άμεσο μέλλον, μέσω ενός ή περισσότερων συναλλαγών.

Στη δήλωσή του ο CEO της Τράπεζας Κύπρου, John Patrick Hourican ανακοίνωσε την πρώτη από αυτές τις πρωτοβουλίες επιτάχυνσης της μη οργανικής βελτίωσης του ισολογισμού. 

«Κατόπιν έγκρισης από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου για εγγραφή επενδυτικού ταμείου ακινήτων ως Οργανισμό Εναλλακτικών Επενδύσεων (ΟΕΕ), υπό την αίρεση ικανοποίησης συγκεκριμένων όρων, η Τράπεζα προχωρεί στη δημιουργία Επενδυτικού Ταμείου Ακινήτων που θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου», ανέφερε σχετικά. 

Πρόσθεσε ακόμα ότι «αυτό το Ταμείο ύψους περίπου €190 εκατ. είναι το πρώτο του είδους του στην Κύπρο και η δημιουργία του συμβάλλει στις προσπάθειές μας για περαιτέρω επιτάχυνση της μείωσης του κινδύνου στον ισολογισμό της Τράπεζας».

Το Επενδυτικό Ταμείο θα συσταθεί ως Οργανισμός Εναλλακτικών Επενδύσεων (ΟΕΕ) με αναμενόμενο μέγεθος €190 εκατ. περίπου. Κύρια στρατηγική του Επενδυτικού Ταμείου είναι η απόκτηση ενός διαφοροποιημένου χαρτοφυλακίου υψηλής ποιότητας εμπορικών ακινήτων, με σταθερές μακροχρόνιες μισθώσεις, σε όλη την Κύπρο (core και core+ strategy). 

Η μεικτή συνολική μέση απόδοση των ενοικίων, σε ορίζοντα 5 έως 10 ετών, αναμένεται να ξεπερνά το 6% σε ετήσια βάση. Το Επενδυτικό Ταμείο θα διανέμει ετησίως, υπό μορφή μερισμάτων σε μετρητά, τουλάχιστον το 80% του συνόλου των διανεμητέων καθαρών εσόδων. 

Με την ικανοποίηση των όρων που τέθηκαν από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και τη λήψη τελικής έγκρισης για έναρξη των λειτουργιών του Επενδυτικού Ταμείου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η Τράπεζα θα διαθέσει όλες ή μέρος των μετοχών του Ταμείου σε εγχώριους και διεθνείς θεσμικούς και επαγγελματίες επενδυτές. Οι μετοχές του Επενδυτικού Ταμείου θα εισαχθούν, στην Αγορά Μη Διαπραγματεύσιμων Επενδυτικών Σχεδίων του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ).

Δειτε Επισης

Ελληνικές Τράπεζες: Κέρδη πέραν του €1 δις το πρώτο τρίμηνο-Τα αποτελέσματα
Τράπεζα Κύπρου: Ο λόγος στους μετόχους για το μέρισμα...Γενική συνέλευση με Χούριγκαν και Άκερμαν
Eurobanκ Α.Ε.: Θέμα εβδομάδων οι εγκρίσεις για Eλληνική-Ο μίνιμουμ στόχος μέσω της δημόσιας πρότασης
Eurobank A.E.: Προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη €383 εκατ. με ενίσχυση των λειτουργικών επιδόσεων στην Κύπρο
Claudia Buch: Καλά κεφαλαιοποιημένες οι κυπριακές τράπεζες, αλλά αντιμέτωπες με νεοφανείς κινδύνους
Πώς βλέπουν την εξαγορά της Ελληνικής από Eurobank και τι ξεκαθαρίζει ο Π. Νικολάου για την Τράπεζα Κύπρου
Ο Πανίκος Νικολάου για φορολόγηση υπερκερδών-«Political risk, θα είναι στίγμα για την αξιοπιστία της χώρας μας»
Ελληνική Τράπεζα: Επενδύει στο περιβάλλον και μειώνει την κατανάλωση ενέργειας
Τα αποτελέσματα της Τρ. Κύπρου για το πρώτο τρίμηνο-Κέρδη €133 εκατ., αυξημένα κατά 40% σε ετήσια βάση
Βαραίνει τις εταιρείες το κόστος χρηματοδότησης-Τα έξοδα του 2023 και ποιες βγήκαν κερδισμένες