powered by

ΣΚΤ: Rabobank η νέα ανταποκρίτρια σε δολάριο Αμερικής

Η Rabobank Ολλανδίας, μια από τις μεγαλύτερες συνεργατικές τράπεζες της Ευρώπης, είναι η νέα ανταποκρίτρια τράπεζα της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας (ΣΚΤ) σε δολάριο Αμερικής.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, ειδικότερα, η Rabobank Ουτρέχτης ανέλαβε ως ανταποκρίτρια τράπεζα με ισχύ από την 1η Ιουνίου, ημερομηνία κατά την οποία τερματίστηκε η συνεργασία με τη γερμανική Deutsche Bank.

Ο Συνεργατισμός διαθέτει αρκετούς πελάτες που διεξάγουν τραπεζικές συναλλαγές σε δολάριο Αμερικής, με τον ετήσιο τζίρο να διαμορφώνεται σε περίπου €1 δισεκατομμύριο εξερχόμενες συναλλαγές, δηλαδή που αφορούν εμπορευόμενους που εισάγουν προϊόντα και πληρώνουν σε δολάριο ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η συνεργασία με την Rabobank προέκυψε λόγω και της σχέσης που έχει αναπτύξει η ΣΚΤ με τον ολλανδικό συνεργατικό κολοσσό, αλλά και λόγω της εμπλοκής της ΣΚΤ στο Ευρωπαϊκό Συνεργατικών Κίνημα.

Στο πλαίσιο αυτό, εξάλλου, η ΣΚΤ θα φιλοξενήσει τη 2η συνάντηση του Ευρωπαϊκού Συνεργατικού Κινήματος με αντικείμενο την ψηφιακή εποχή.

Η 1η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, ενώ η 2η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στη Λεμεσό στις 29 με 30 Ιουνίου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

CFA Society Cyprus: Νέο Διοικητικό Συμβούλιο με πρόεδρο τον Κωνσταντίνο Κουρούγιαννη-Η κοινή δήλωση των μελών
Η ΕΚΤ ίσως τερματίσει το QE τον Δεκέμβριο και όχι τον Σεπτέμβριο-Πώς θα αντιδράσουν οι αγορές
Νέες προθεσμιακές καταθέσεις από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (Κύπρου)-Η διάρκεια και το επιτόκια
Θωρακισμένο το χρηματοοικονομικό σύστημα, αλλά απαιτείται εγρήγορση-Παραμένει ανθεκτική η κυπριακή οικονομία
Οριακή μείωση στο δείκτη ΜΕΧ και αύξηση κάλυψης με προβλέψεις στο τέλος Μαρτίου
Μειωμένη κατά €82 εκατ. η κερδοφορία των τραπεζών το πρώτο τρίμηνο-Αυξημένα κεφάλαια και περιουσιακά στοιχεία
Διαγωνισμός σχεδίου της ΕΚΤ για μελλοντικά τραπεζογραμμάτια ευρώ...Τα πιθανά θέματα και σε ποιους απευθύνεται
Κάτω από 4% το ποσοστό της Wellington στην Τράπεζα Κύπρου
ΣΥΠΡΟΔΑΤ: Καθοριστικό βήμα ο νόμος για τους εγκλωβισμένους αγοραστές
Διασφαλίζει ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών στις υπηρεσίες της η Τρ. Κύπρου-Ολοκληρωμένο πρόγραμμα προσβασιμότητας