powered by

H Lombard θέλει τη Lombard από Λαϊκή

Διατεθειμένοι να αποκτήσουν το 49.01% που ελέγχει η Λαϊκή Τράπεζα στη μαλτέζικη Lombard, εμφανίζονται οι υπόλοιποι μέτοχοι της τράπεζας, αφού σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε πως είναι προς το συμφέρον της τράπεζας και των μετόχων της να προσπαθήσουν να εξαγοράσουν το εναπομείναν ποσοστό. 

Υπενθυμίζεται πως ο διαχειριστής της Λαϊκής Κλεόβουλος Αλεξάνδρου προχώρησε με πρόσκληση προς επενδυτές για να εξαγοράσουν τη συμμετοχή της Λαϊκής στη μαλτέζικη τράπεζα, μετά που ξεπεράστηκαν κάποια νομικά προβλήματα, τα οποία προέκυψαν από δέσμευση της επένδυσης μέσω διατάγματος που εξασφάλισε κουρεμένος καταθέτης. Τελικά, έγινε τροποποίηση και δεσμεύτηκε μόνο μέρος της επένδυσης που αντιστοιχεί στο ύψος της αγωγής.
 
Η συμμετοχή στη Lombard είναι από τα πλέον υγιή κομμάτια της τράπεζας και τα πλέον κερδοφόρα.  

Η υφιστάμενη διεύθυνση της τράπεζας, όχι μόνο επέδειξε ενδιαφέρον, αλλά την περασμένη Τετάρτη, υπέβαλε ενδεικτική προσφορά στα πλαίσια της διαδικασίας πώλησης. Επίσης, ζητείται από τους μετόχους να δώσουν την έγκρισή τους για παραχώρηση ευαίσθητων στοιχείων σε σχέση με την τράπεζα, τόσο στη Λαϊκή όσο και σε ενδιαφερόμενους αγοραστές για σκοπούς της διαδικασίας πώλησης του ποσοστού. 

Δειτε Επισης

Κεντρική Τράπεζα Κύπρου: Άνοδος στην καθαρή ζήτηση επιχειρηματικών δανείων πρώτη φορά από το 2021
Εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ellinas Finance ο Κωνσταντίνος Σερβός
Τράπεζα Κύπρου: Επιτυχές το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών-Τα συνολικά δικαιώματα ψήφου και το συνολικό κεφάλαιο
Κεντρική Τράπεζα: Τρίτη έκθεση για χαρτοφυλάκια μη νομισματικής πολιτικής σχετικά με το κλίμα
Οι αυξομειώσεις σε δάνεια και καταθέσεις τον Μάιο...Τα στατιστικά στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας
Μ. Χριστοδουλίδης: Ψήφος εμπιστοσύνης στο ΧΑΚ και στην οικονομία η πρόθεση εισαγωγής μετοχών της Eurobank στο Χρηματιστήριο
Oscar Arce (ΕΚΤ): Η γήρανση του πληθυσμού οδηγεί σε χαμηλότερα, ακόμα και αρνητικά, επιτόκια
Πρώτη στην μείωση δανείων «σταδίου 2» στην Ευρωπαϊκή Ένωση η Κύπρος στα τέλη 2024
Καθοδήγηση ΣΥΚΑΛΑ για πληρωμή από το Εθνικό Ταμείο Αλληλεγγύης-Ακυρώθηκε η έκτακτη γενική συνέλευση
Τράπεζα Κύπρου: Αλλαγή στην σύνθεση της Επιτροπής Ανθρώπινου Δυναμικού & Αμοιβών