Hourican: Αποκαθιστούμε σχέσεις με πελάτες και επενδυτές

Παρόλο που έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος από τις δύσκολες μέρες του 2013 και η Τράπεζα βρίσκεται σε σαφώς βελτιωμένη θέση, εντούτοις παραμένουν αρκετά τα οποία πρέπει να γίνουν για να ολοκληρωθεί η προσεκτικά σχεδιασμένη πορεία για ανάκτηση της ισχυρής θέσης της Τράπεζας Κύπρου, τόνισε ο CEO της Τράπεζας, John Hourican.

Μιλώντας κατά την Ετήσια Γενική Συνέλευση της Τράπεζας Κύπρου, ο κ. Hourican ανέλυσε τις προτεραιότητες για το προσεχές μέλλον, οι οποίες φαίνεται να είναι απαραίτητες για ανάκτηση της αξίας και της θέσης που αρμόζει στην Τράπεζα.

Παραμένοντας προσηλωμένοι στην ίδια στρατηγική, «θέλουμε να παρέχουμε καλύτερη εξυπηρέτηση στους πελάτες μας, μέσω βελτιωμένης παροχής υπηρεσιών στα καταστήματα, αναβαθμισμένης τεχνολογίας, μειωμένης γραφειοκρατίας και συνεχούς προσπάθειας αναβάθμισης των προτύπων μας», ανέφερε ο κ. Hourican, προσθέτοντας ότι η Τράπεζα «στηρίζει την πραγματική οικονομία με νέο δανεισμό πέραν των €650 εκατ., καθώς και ορισμένες από τις νέες αναπτύξεις και νέα έργα».

Την ίδια ώρα, επανέλαβε ότι η Τράπεζα στοχεύει στην αποπληρωμή της χρηματοδότησης από τον ELA και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πελατών και των επενδυτών της.

Εξάλλου, ο CEO της Τράπεζας Κύπρου επεσήμανε ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες εισαγωγής της μετοχής στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου και οι διαβουλεύσεις με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, διευκρινίζοντας, όπως και ο κ. Ackerman, ότι παραμένει αβέβαιο το χρονοδιάγραμμα της ενδεχόμενης εισαγωγής των μετοχών.

Από την άλλη, αναγνώρισε ότι παρά την πρόοδο που έχει επιτευχθεί, εντούτοις το πρόβλημα των ΜΕΔ παραμένει πολύ μεγάλο, τονίζοντας ότι θα συνεχιστεί η προσπάθεια αντιμετώπισής του. «Θα συνεχίσουμε να ενθαρρύνουμε την κυβέρνηση και τους νομοθέτες να προβούν στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις ώστε να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε ταχύτερα το τελευταίο μεγάλο εμπόδιο για να θεωρηθεί ως ένα βαθμό το τέλος της πιο σοβαρής οικονομικής κρίσης που αντιμετώπισε η Κύπρος τα τελευταία χρόνια», επεσήμανε σχετικά.

Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι 1000 μέρες από την έναρξη αυτής της πορείας της Τράπεζας Κύπρου, η Τράπεζα βρίσκεται σε καλύτερη θέση, εξηγώντας ότι το 2015 αποτέλεσε ακόμα μία χρονιά κατά την οποία ενδυναμώθηκαν τα θεμέλια, ενώ το πρώτο εξάμηνο του 2016 σημειώθηκε περαιτέρω πρόοδος. Ωστόσο, ο CEO της Τράπεζας Κύπρου ζήτησε την στήριξη της κυπριακής κοινωνίας προκειμένου η μη εξυπηρέτηση των δανειακών υποχρεώσεων να μην είναι κοινωνικά αποδεκτή, προστατεύοντας, όμως, τις ευάλωτες ομάδες.

«Πρέπει να συνεχίσουμε να κερδίζουμε την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό των πελατών μας, να παλεύουμε όλα τα θέματα του Συγκροτήματος με την ίδια ένταση και αποφασιστικότητα», είπε, μεταξύ άλλων.

Δειτε Επισης

Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Κριστίν Λαγκάρντ: Δεν εξαρτόμαστε από τη Fed για την μείωση των επιτοκίων
Εισαγωγή δύο νέων σειρών ομολόγων της Astrobank στη Νέα Αγορά του ΧΑΚ
Κάποια επιδείνωση των ΜΕΔ σε ευρωπαϊκές τράπεζες αναμένει για το 2024 ο DBRS
Στο κενό έφεση κατά απόφασης Επαρχιακού Δικαστηρίου για υπόθεση αγοράς αξιογράφων και χρεογράφων
Προανήγγειλε μείωση επιτοκίων η Λαγκάρντ-Σε σύντομο χρονικό διάστημα και αν δεν υπάρξει μεγάλο σοκ
Επιτόκια: Γιατί Deutsche Bank και Morgan Stanley «ρίχνουν» τις προβλέψεις
Πώς το ESG παίρνει μορφή μέσα από το διατραπεζικό έργο αξιολόγησης επιχειρήσεων (video)