Πτωτικά κινήθηκαν τα δανειστικά επιτόκια

INBusinessNews  01/09/2016 15:56
Πτωτικά κινήθηκαν τα δανειστικά επιτόκια

Πτωτικά κινήθηκαν τα δανειστικά επιτόκια

INBusinessNews  01/09/2016 15:56

Την πτωτική τους πορεία συνέχισαν τον Ιούλιο του 2016 τα επιτόκια για αγορά κατοικίας και για καταναλωτικά δάνεια, υποχωρώντας σε νέα χαμηλότερα επίπεδα από το Νοέμβριο του 2007 που υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία.

Αξιοσημείωτο είναι ότι το επιτόκιο για καταναλωτικά δάνεια πραγματοποίησε τον Ιούλιο βουτιά στο 4,01%, από 4,47% τον προηγούμενο μήνα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, οι κυριότερες εξελίξεις επιτοκίων που αφορούν νέες συμβάσεις δανείων και καταθέσεων, περιλαμβανομένων των υφιστάμενων συμβάσεων οι οποίες έτυχαν επαναδιαπραγμάτευσης, συνοψίζονται ως εξής:

Επιτόκια Καταθέσεων

Το επιτόκιο για καταθέσεις προθεσμίας έως ενός έτους από νοικοκυριά κατέγραψε οριακή αύξηση στο 1,51%, σε σύγκριση με 1,49% τον προηγούμενο μήνα, αλλά εξακολουθεί να είναι ένα από τα χαμηλότερα επιτόκια των τελευταίων εννέα ετών για τα οποία υπάρχουν στοιχεία.

Το αντίστοιχο επιτόκιο για καταθέσεις από μη χρηματοδοτικές εταιρείες μειώθηκε στο 1,39%, σε σύγκριση με 1,45% τον προηγούμενο μήνα, και βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Μάρτιο όταν ήταν 1,36%.

Επιτόκια Δανείων

Εξάλλου, το επιτόκιο που αφορά καταναλωτικά δάνεια σημείωσε πτώση υποχωρώντας στο 4,01%, σε σύγκριση με 4,47% τον προηγούμενο μήνα.

Το επιτόκιο που αφορά δάνεια για αγορά κατοικίας επίσης μειώθηκε στο 2,94%, σε σύγκριση με 2,99% τον προηγούμενο μήνα.

Επίσης, σύμφωνα με την ΚΤΚ, το επιτόκιο που αφορά δάνεια προς μη χρηματοδοτικές εταιρείες για ποσά μέχρι €1 εκατ. παρέμεινε αμετάβλητο στο 4,23%, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

Αντίθετα, το επιτόκιο που αφορά δάνεια προς μη χρηματοδοτικές εταιρείες για ποσά άνω του €1 εκατομμύριο κατέγραψε μείωση υποχωρώντας στο 3,71%, σε σύγκριση με 3,76% τον προηγούμενο μήνα.

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας