Τρ. Κύπρου: Σενάριο για holding company εκτός Βρετανίας

Το σενάριο για δημιουργία μητρικής εταιρείας (holding company) η οποία θα κατέχει την ιδιοκτησία της Τράπεζα Κύπρου, αλλά σε χώρα της Ευρωζώνης και όχι στο Ηνωμένο Βασίλειο, επεξεργάζεται η τράπεζα σύμφωνα με ανακοίνωσή της. Παρά το πιο πάνω σενάριο η τράπεζα τονίζει ότι ο στόχος για εισαγωγή της μετοχής της στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου (LSE) δεν έχει διαφοροποιηθεί λόγω της απόφασης του Brexit, αλλά παράλληλα εξετάζονται όλα τα νέα δεδομένα.

Πιο συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της τράπεζα αναφέρεται: «Όπως ανακοινώθηκε στις 11 Απριλίου 2016, η Τράπεζα Κύπρου Δημόσια Εταιρία Λτδ (η «Τράπεζα» ή, μαζί με τις θυγατρικές της, το «Συγκρότημα») επιδιώκει την εισαγωγή της στην premium κατηγορία του Χρηματιστηρίου Αξιών του Λονδίνου (London Stock Exchange, «LSE»). Για να επιτύχει μια τέτοια εισαγωγή και μια ενδεχόμενη συμπερίληψη της στους δείχτες FTSE UK, η Τράπεζα εξετάζει τη δημιουργία νέας μητρικής εταιρείας».

Παράλληλα, τονίζεται: «Σε συνέχεια του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος για έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η Τράπεζα αξιολογεί προσεκτικά τις εξελίξεις».

Καταληκτικά η Τράπεζα Κύπρου αναφέρεται στο ενδεχόμενο δημιουργίας holding company σε χώρα της Ευρωζώνης: «Παρά το γεγονός ότι τα σχέδια για εισαγωγή της στην premium κατηγορία του LSE στο παρόν στάδιο παραμένουν αμετάβλητα, η Τράπεζα παρακολουθεί στενά τις αντιδράσεις των αγορών, ούτως ώστε να καθορίσει το χρονοδιάγραμμα για την προτιθέμενη εισαγωγή της. Η Τράπεζα θα συνεχίσει να διαβουλεύεται με τους μετόχους της και τα άλλα ενδιαφερόμενα μέρη για τον καθορισμό των κατάλληλων ενεργειών, περιλαμβανομένης και της επιλογής της χώρας για σύσταση της νέας μητρικής εταιρείας, εστιάζοντας σε χώρα εντός της Ευρωζώνης».

 

Δειτε Επισης

Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνωρίση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Σε αυξητική τάση η αδήλωτη και παράνομη εργασία-Η έκκληση Παναγιώτου στους εργοδότες και τα νέα μέτρα
Νέα αύξηση τόσο στις καταθέσεις όσο και στα δάνεια τον Μάρτιο
Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Κεντρική Τράπεζα Κύπρου: Στο 11,42% το επιτόκιο αναφοράς
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών