Τρ. Κύπρου: Πέραν των 400 ατόμων «πάτησαν το κουμπί»

Πέραν του διπλάσιου αποδεικνύεται το ενδιαφέρον για αποχωρήσεις εργαζομένων σε σχέση με τον αρχικό στόχο που έθεσε η Τράπεζα Κύπρου, απόρροια του ελκυστικού σχεδίου που πρότεινε η τράπεζα στο προσωπικό της.

Μετά την τελευταία ημέρα υποβολής αίτησης για αποχώρηση, που ήταν η Παρασκευή 3 Ιουνίου, ο αριθμός των ατόμων που εκδήλωσαν ενδιαφέρον αποχώρησης από την τράπεζα έχει φτάσει τους 430 εργαζομένους.

Θα πρέπει πάντως να αναφερθεί ότι το κουμπί πάτησαν (φράση η οποία χρησιμοποιείται για την ηλεκτρονική διαδικασία αποδοχής του σχεδίου αποχώρησης) πολύ περισσότεροι από τους 195 που ήταν ο μίνιμουμ στόχος που έθεσε η τράπεζα άμα τη εξαγγελία του νέου σχεδίου εθελούσιας αποχώρησης. Πλέον η τράπεζα βρίσκεται σε στάδιο επεξεργασίας των αιτήσεων που έχει ενώπιόν της, αφού ως δύσκολο και σύνθετο αξιολογείται το πλάνο αποδέσμευσης προσωπικού.

Οι εύκολες αποφάσεις
Ειδικότερα αναφέρεται ότι το προσωπικό που εκδήλωσε ενδιαφέρον για αποχώρηση χωρίζεται σε πολλές κατηγορίες. Υπάρχει προσωπικό που λόγω ηλικίας και υψηλών απολαβών εντάσσεται στην κατηγορία που η τράπεζα επιθυμεί να αποχωρήσει, την ίδια ώρα που το ίδιο ισχύει για εργαζόμενους σε τμήματα που δεν αξιολογούνται ως παραγωγικά ή καθοριστικής σημασίας για την τράπεζα. Θα πρέπει πάντως να αναφερθεί ότι κάποια άτομα αποχωρούν άμεσα από την τράπεζα, ενώ από άλλα έχει ζητηθεί να παραμείνουν στις θέσεις τους μερικούς ακόμη μήνες, προκειμένου να ολοκληρωθούν σημαντικές εργασίες με τις οποίες ασχολούνται.

Τα διλήμματα
Παράλληλα, ενδιαφέρον για αποχώρηση έχουν εκδηλώσει και πρόσωπα τα οποία η τράπεζα θέλει να κρατήσει στο δυναμικό της και προσανατολίζεται σε απόρριψη των αιτήσεων αποχώρησής τους. Τα εν λόγω άτομα αξιολογούνται ως αναντικατάστατα και η τράπεζα επιδιώκει να τα πείσει για παραμονή τους.

Παράλληλα, υπάρχουν άτομα τα οποία η τράπεζα δεν θα θελε να χάσει από το δυναμικό της, ωστόσο, θεωρεί ότι μπορεί να τα αντικαταστήσει από το υφιστάμενο προσωπικό ή και από την αγορά.

Διαδικασία εβδομάδων
Σε κάθε περίπτωση ένα μεγάλο κεφάλαιο ανοίγει στην Τράπεζα Κύπρου, αφού εντός του καλοκαιριού θα πρέπει να ολοκληρωθεί το μεγάλο έργο αποδέσμευσης προσωπικού, προτάσεων παραμονής στα άτομα που επιθυμεί αλλά και αποπεράτωσης εργασιών από άτομα που θα αποχωρήσουν σε μεταγενέστερο στάδιο.

Πληροφορίες του InBusinessNews αναφέρουν ότι κάπου 350 αιτήσεις αποχώρησης θα γίνουν αποδεκτές, με σκοπό κάποια άτομα σε συγκεκριμένα τμήματα να παραμείνουν στο δυναμικό της τράπεζας.  

 

Δειτε Επισης

Τα ESG και τι αλλάζει για τις εταιρείες η διατραπεζική αξιολόγηση-Οι νέες τους υποχρεώσεις
Οι καταθέσεις και τα δάνεια εταιρειών και νοικοκυριών-Σημαντική καθαρή αύξηση συνολικά
Ο Κωνσταντίνος Ηροδότου εξηγεί γιατί είναι αναγκαίος ο ψηφιακός χρηματοοικονομικός αλφαβητισμός(video)
Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος-€140 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2024
Μειώνεται η ζήτηση για επιχειρηματικά δάνεια, αμετάβλητη για στεγαστικά
Ν. Χριστοδουλίδης: Γιατί αυξάνονται οι τιμές και τα μέτρα συγκράτησης του πληθωρισμού (βίντεο)
Εισαγωγή νέων Γραμματίων Δημοσίου Κυπριακής Δημοκρατίας στο ΧΑΚ
Η επιστροφή της Τράπεζας Κύπρου
Στα κέρδη την Τετάρτη το ΧΑΚ, μεγάλο ενδιαφέρον για τραπεζικές μετοχές
Πανίκος Νικολάου: Ψήφος εμπιστοσύνης στην Τράπεζα Κύπρου η έγκριση για πληρωμή μερίσματος