ΣΚΤ: Στα 324 εκατ. οι αναδιαρθρώσεις το α' τρίμηνο

INBusinessNews  15/04/2016 13:15
ΣΚΤ: Στα 324 εκατ. οι αναδιαρθρώσεις το α τρίμηνο

ΣΚΤ: Στα 324 εκατ. οι αναδιαρθρώσεις το α' τρίμηνο

INBusinessNews  15/04/2016 13:15

Με πολύ καλούς ρυθμούς προχώρησαν και κατά τους πρώτους μήνες του 2016 οι αναδιαρθρώσεις δανείων στον Συνεργατισμό, δηλώνει στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Διευθυντής της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας (ΣΚΤ) Νικόλας Χατζηγιάννης, ανακοινώνοντας ότι το πρώτο τρίμηνο του έτους υλοποιήθηκαν 2.680 νέες αναδιαρθρώσεις, συνολικού ποσού 324 εκατομμυρίων ευρώ, με το ποσοστό ίασης να εξακολουθεί να παραμένει στα ψηλά επίπεδα του 80%.

Ανακοίνωσε επίσης ότι καταγράφεται μείωση κατά €280 εκ. στα δάνεια σε καθυστέρηση πέραν των 90 ημερών, γεγονός που μείωσε για πρώτη φορά το δείκτη κάτω από το 50%.

Σχολιάζοντας τις επιδόσεις του πρώτου τριμήνου, ο κ. Χατζηγιάννης δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι ο Συνεργατισμός συνεχίζει και φέτος τη δυναμική και ανοδική πορεία που χάραξε το 2015 στο θέμα των αναδιαρθρώσεων δανείων, ενώ προχωρούμε, όπως υπογράμμισε, “στην υλοποίηση των σχεδιασμών που έχουμε θέσει για αναδιαρθρώσεις πέραν του €1 δισεκατομμυρίου το 2016”.

“Είδαμε με μεγάλη ικανοποίηση το πρώτο τρίμηνο του 2016 να υλοποιούνται 2.680 νέες αναδιαρθρώσεις, συνολικού ποσού €324εκ. με το ποσοστό ίασης να εξακολουθεί να παραμένει στα ψηλά επίπεδα του 80%”, σημείωσε.

Επιπλέον, ο κ. ο Γενικός Διευθυντής της ΣΚΤ τόνισε ότι “η μεγάλη και μεθοδική προσπάθεια που έχει αναληφθεί το τελευταίο διάστημα στον Συνεργατισμό έχει φέρει αποτελέσματα”, καθώς το πρώτο τρίμηνο “καταγράφουμε μείωση στα δάνεια σε καθυστέρηση πέραν των 90 ημερών της τάξης των €280 εκ.”, μειώνοντας για πρώτη φορά το δείκτη κάτω από το 50%.

“Σε ό,τι αφορά το 2015 μας ευχαριστεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι το μέγεθος των υλοποιημένων αναδιαρθρώσεων παραμένει σταθερά πάνω από το στόχο που έθεσαν οι αρμόδιες εποπτικές αρχές”, επισήμανε.

Ο κ. Χατζηγιάννης εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους πελάτες και μέλη του Συνεργατισμού, οι οποίοι ανταποκρίνονται θετικά στο πλαίσιο διαχείρισης που δημιουργήσαμε. Ένα πλαίσιο με βάση βέλτιστες διεθνείς πρακτικές που αναδιπλώνουμε, υλοποιώντας τον στρατηγικό σχεδιασμό μας και προσφέροντας ολιστική προσέγγιση στο θέμα της αντιμετώπισης αυτών των δανείων.

“Φυσικά, τίποτα δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί χωρίς την εντατική εργασία και συστηματική προσπάθεια των συναδέλφων στο Συνεργατισμό», υπογράμμισε ο Γενικός Διευθυντής της ΣΚΤ.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας