Συνεργατισμός: Στήνει τραπεζικό προφίλ μέσω Moody’s

INBusinessNews  12/02/2016 07:07
Συνεργατισμός: Στήνει τραπεζικό προφίλ μέσω Moody’s

Συνεργατισμός: Στήνει τραπεζικό προφίλ μέσω Moody’s

INBusinessNews  12/02/2016 07:07

Υπό αξιολόγηση για πρώτη φορά στην ιστορία του θα τεθεί ο Συνεργατισμός από τον διεθνή οίκο αξιολογήσεων Moody’s, καθώς ήδη έγιναν οι πρώτες επαφές με τον αμερικανικό οίκο. Στόχος του Συνεργατισμού είναι να περάσει τα τεστ αξιολόγησης, ώστε να διαφανεί η πραγματική εικόνα που έχουν οι επενδυτές για τον Συνεργατισμό, εφόσον έχει πλέον διασφαλιστεί η κεφαλαιακή επάρκεια του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του InBusinessNews, η Διεύθυνση του Συνεργατισμού βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με τον οίκο, καθώς θεωρούν την αξιολόγηση ως επιτακτική ανάγκη και απαίτηση των αγορών. Αν και η δεύτερη συστημική τράπεζα της Κύπρου και με ιστορία πέραν των 100 χρόνων, δεν υπόκειται –μέχρι στιγμής- σε κάποιο αξιόπιστο rating/ κατάταξη σε σχέση με άλλες τράπεζες.

Όπως ανέφερε σε ρεπορτάζ της η Cyprus Business Mail, μια αξιολόγηση θα βοηθήσει τον Συνεργατισμό να εκδώσει  και καλυμμένα ομόλογα.

Τα κριτήρια είναι διάφορα σε πολυσέλιδες αναφορές, ενώ ο Moody’s στοχεύει να ολοκληρώσει την πρώτη αξιολόγηση του Συνεργατισμού περί τα τέλη του 2016. Η αξιολόγηση θα στοιχίσει μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ για τον Συνεργατισμό, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν και τακτές αξιολογήσεις. Σημειώνεται ότι η πρώτη αξιολόγηση πρόκειται να έχει διάρκεια έξι μηνών.

 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας