Τέλος Μαρτίου η νομοθεσία για τις καταχρηστικές ρήτρες

INBusinessNews  09/02/2016 15:54
Τέλος Μαρτίου η νομοθεσία για τις καταχρηστικές ρήτρες

Τέλος Μαρτίου η νομοθεσία για τις καταχρηστικές ρήτρες

INBusinessNews  09/02/2016 15:54

Αισιοδοξία ότι εντός Μαρτίου θα ψηφιστεί η νομοθεσία για επέκταση του δικτύου προστασίας των καταναλωτών σε ό,τι αφορά καταχρηστικές ρήτρες που επιβάλλουν τα τραπεζικά ιδρύματα, εξέφρασε την Τρίτη ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εμπορίου της Βουλής Ζαχαρίας Ζαχαρίου, ενώπιον της οποίας συζητήθηκε το θέμα.

Όπως δήλωσε μετά το πέρας της συνεδρίας ο κ. Ζαχαρίου, οι δύο προτάσεις νόμου που έχουν κατατεθεί για ρύθμιση του θέματος των καταχρηστικών ρητρών που επιβάλλουν οι τράπεζες έχουν ενοποιηθεί, υπάρχει πρόθεση για αύξηση του δείκτη προστασίας των καταναλωτών, με κυρίαρχο στόχο να ξανά αποκτήσει ο δανειολήπτης καλές σχέσεις με τις τράπεζες και να υπάρχουν ξεκάθαροι κανόνες για “να μην μπορεί κανένας να κοροϊδεύει κανένα”.

Ανέφερε, επίσης, ότι έχει συσταθεί ειδική υποεπιτροπή στο πλαίσιο της Επιτροπής Εμπορίου, η οποία αποτελείται από τους βουλευτές Μαρία Κυριακού (ΔΗΣΥ), Άγγελο Βότση (ΔΗΚΟ) και Γιαννάκη Γαβριήλ (ΑΚΕΛ), για να εξετάσει νομοτεχνικά το θέμα και να ενοποιήσει τις πολιτικές αποφάσεις που σχετίζονται με διεύρυνση του καταλόγου της γκρίζας ζώνης για τις καταχρηστικές ρήτρες, απαγόρευση του υπολογισμού του τόκου στη βάση 360 ημερών αντί 365, απαγόρευση της αυθαίρετης διακοπής συμβολαίου οποιουδήποτε δανειολήπτη χωρίς κανονισμούς.

Είπε επίσης ότι εξετάστηκαν τα θέματα ασφαλειών, εκτιμήσεων και καθυστερήσεων σε πληρωμές, τα οποία θα τύχουν περαιτέρω επεξεργασίας και θα συμπεριληφθούν στο τελικό κείμενο που θα προστατεύει τον καταναλωτή.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας