Μειώθηκαν τα στεγαστικά επιτόκιο τον Δεκέμβριο

Στο 3,28% μειώθηκε το επιτόκιο για νέα στεγαστικά δάνεια το Δεκέμβριο του 2015 σε σύγκριση με 3,37% τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη Δημοσιότητα η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου.

Παρόλο που πρόκειται για σημαντική μείωση, αφού το Δεκέμβριο του 2014 το αντίστοιχο επιτόκιο βρισκόταν στο 4,36%, η Κύπρος εξακολουθεί να έχει το δεύτερο υψηλότερο επιτόκιο στην ευρωζώνη για αγορά κατοικίας μετά την Ιρλανδία (3,30%).

Το επιτόκιο που αφορά καταναλωτικά δάνεια ανήλθε στο 4,56%, σε σύγκριση με 4,33% τον προηγούμενο μήνα και βρίσκεται πιο κάτω από το μέσο όρο της ευρωζώνης (4,84%).

Το επιτόκιο που αφορά δάνεια προς εταιρείες για ποσά μέχρι €1 εκατ. αυξήθηκε οριακά στο 4,75%, σε σύγκριση με 4,74% τον προηγούμενο μήνα και παραμένει το δεύτερο υψηλότερο στην ευρωζώνη, μετά την Ελλάδα (5,34%).

Το επιτόκιο που αφορά δάνεια προς επιχειρήσεις για ποσά άνω του €1 εκατ. αυξήθηκε στο 4,06%, σε σύγκριση με 3,87% τον προηγούμενο μήνα και είναι επίσης το δεύτερο υψηλότερο μετά την Ελλάδα (5,19%).

Όσον αφορά τα επιτόκια καταθέσεων το επιτόκιο για καταθέσεις προθεσμίας έως ενός έτους από νοικοκυριά αυξήθηκε στο 1,54%, σε σύγκριση με 1,51% τον προηγούμενο μήνα και είναι το δεύτερο υψηλότερο στην ευρωζώνη μετά την Ολλανδία (1,66%).

Το αντίστοιχο επιτόκιο για καταθέσεις από μη χρηματοδοτικές εταιρείες κατέγραψε μείωση και υποχώρησε στο 1,49%, σε σύγκριση με 1,53% τον προηγούμενο μήνα, αλλά παραμένει το υψηλότερο στην ευρωζώνη.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Νέα αύξηση τόσο στις καταθέσεις όσο και στα δάνεια τον Μάρτιο
Κεντρική Τράπεζα Κύπρου: Στο 11,42% το επιτόκιο αναφοράς
Και αυτό το Πάσχα η Alpha Bank στέκεται στο πλευρό των ευάλωτων συμπολιτών μας
Απορρίφθηκε νέα αγωγή για το κούρεμα- Ορθά έγινε απομείωση των καταθέσεων έκρινε το Δικαστήριο
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ
Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου λόγω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Τράπεζα Κύπρου: Ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση πράσινου ομολόγου ύψους €300 εκατ.
Η Ελληνική για εξαγορά της CNP: Ορόσημο για την ενδυνάμωση των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της τράπεζας
Με επένδυση €180 εκατ. στα χέρια της Ελληνικής η CNP Cyprus-Αποκτά ηγετική θέση στην ασφαλιστική αγορά