ΣΥΚΑΛΑ: Ζητεί εξηγήσεις γιατί κουρεύτηκαν 2 δισ. ευρώ περισσότερα

INBusinessNews  01/02/2016 15:07
ΣΥΚΑΛΑ: Ζητεί εξηγήσεις γιατί κουρεύτηκαν 2 δισ. ευρώ περισσότερα

ΣΥΚΑΛΑ: Ζητεί εξηγήσεις γιατί κουρεύτηκαν 2 δισ. ευρώ περισσότερα

INBusinessNews  01/02/2016 15:07

Ο Σύνδεσμος Καταθετών της Λαϊκής Τράπεζας (ΣΥΚΑΛΑ) ζητεί από τους κυβερνώντες και το Υπουργείο Οικονομικών να εξηγήσουν, όπως αναφέρει, "γιατί έγιναν Τροϊκανότεροι των Τροϊκανών και κούρεψαν περισσότερα από ό,τι χρειαζόντουσαν".

Σε ανακοίνωση, ο ΣΥΚΑΛΑ ζητεί απάντηση “και από τη Βουλή που ενέκρινε κούρεμα δύο επιπρόσθετων δισεκατομμυρίων”

"Πρόσφατα, ο Υπουργός Οικονομικών δήλωσε περηφανευόμενος ότι χρειαστήκαμε να δανειστούμε δύο δισεκατομμύρια ευρώ λιγότερα από αυτά που ήταν διαθέσιμα για την Κύπρο μέσω της μνημονιακής σύμβασης”, προσθέτει ο ΣΥΚΑΛΑ.

Αναφέρει επίσης ότι “η Κυπριακή Πολιτεία (Κράτος, Βουλή κ.λπ.), δηλαδή αυτοί που ορκίστηκαν προστασία του Συντάγματος και του πολίτη, πήραν (έκλεψαν) 2 δισεκατομμύρια περισσότερα από τους κουρεμένους πολίτες για να δανειστούν 2 δισεκατομμύρια λιγότερα από την Τρόικα”.

“Να μας εξηγήσουν επίσης γιατί τα λεφτά από την Τρόικα είναι δάνειο, ενώ τα κουρεμένα είναι μη επιστρεπτέα, κλεμμένα δηλαδή”, προσθέτει.

Ο Σύνδεσμος διερωτάται κατά πόσον "έχουμε Κράτος και ευνομούμενη Πολιτεία στη Κύπρο, η απλά δικτατορία του `διατάζω και κλέβω`”.

Τέλος, ο ΣΥΚΑΛΑ αναφέρει ότι “στα τελευταία 100 χρόνια, υπήρξαν δυο `κράτη` στο κόσμο, δύο δικτατορίες ουσιαστικά, αυτή του Χίτλερ στην Γερμανία και αυτή του Ινονού στην Τουρκία, που με νομοθετικές ρυθμίσεις έκλεψαν τις οικονομίες των πολιτών τους” και διερωτάται κατά πόσον “αυτά είναι τα πρότυπα των δικών μας αρχόντων”.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας