Τρ. Κύπρου: Χαμηλώνει το επιτόκιο για νέα στεγαστικά

Η Τράπεζα Κύπρου εξαγγέλλει νέο στεγαστικό δάνειο με το χαμηλότερο δανειστικό επιτόκιο εδώ και τουλάχιστον μια πενταετία, την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου.

Το σχέδιο τίθεται σε εφαρμογή από την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου και έχει κυμαινόμενο επιτόκιο 3% και ΣΕΠΕ 3,04%. Η νέα μειωμένη τιμολόγηση (βασικό + 0,75%) ισχύει μέχρι τις 31 Μαΐου 2016.

Στις 23 Ιουνίου 2009 η Τράπεζα είχε ανακοινώσει σχέδιο με 2 χρόνια σταθερό επιτόκιο 1,95% και στη συνέχεια Euribor + 2,45% αλλά το ΣΕΠΕ ήταν 3,70%, ενώ το σημερινό σχέδιο επιτόκιο είναι 3% κυμαινόμενο και ΣΕΠΕ 3,04%, καθιστώντας το χαμηλότερο εδώ και τουλάχιστον 5 χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Τράπεζα, το νέο σχέδιο ανταποκρίνεται στην έντονη διάθεση της Τράπεζας Κύπρου να στηρίξει τους πελάτες της στην απόκτηση της δικής τους κατοικίας, χορηγώντας σε αξιόχρεους πελάτες στεγαστικό δάνειο με χαμηλό επιτόκιο.

Το νέο στεγαστικό σχέδιο παρέχει περίοδο χάριτος μέχρι και 2 χρόνια στο κεφάλαιο ή  κεφάλαιο και τόκους αν το ακίνητο είναι υπό ανέγερση, αναστολή  δόσεων (μέχρι και 2 φορές το χρόνο με μέγιστη διάρκεια 24 μήνες) σε περίπτωση που τύχει κάτι απρόοπτο στον πελάτη και έκπτωση στην ασφάλιση ακινήτου.

Αν το δάνειο τιμολογείται με κυμαινόμενο επιτόκιο και βάση το βασικό επιτόκιο της Τράπεζας, τότε παραχωρείται έκπτωση 20% στο ποσό της 13ης δόσης (υπολογισμένη στο ποσό της 12ης δόσης), νοουμένου ότι για τους 12 μήνες που έχουν προηγηθεί δεν υπάρχουν καθυστερήσεις.

Αν το σπίτι ή διαμέρισμα φέρει πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης κτιρίου Κατηγορίας Α τότε η Τράπεζα θα καταθέτει στην πιστωτική κάρτα του πελάτη 0,5% του ποσού του δανείου (μέγιστο ποσό €500).

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Δρ. Χρ. Χατζηκυπριανού: Κτηνιατρική Σχολή στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο
Γ. Μιχαήλ: Ας πιστέψουμε στην κυπριακή επιχειρηματικότητα, ας γίνουμε μια πραγματικά pro-business κοινωνία
16α IN Business Awards: Σε εξέλιξη η μεγάλη γιορτή του κυπριακού επιχειρείν
Απορρίφθηκε νέα αγωγή για το κούρεμα- Ορθά έγινε απομείωση των καταθέσεων έκρινε το Δικαστήριο
Global Chief Transformation Officer της Ogilvy ο Αντώνης Κόχειλας-Ποια τα νέα του καθήκοντα
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Τι ισχύει για όσους εργαστούν
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ
Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου λόγω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ