Πουλώντας την πρώην Λαϊκή

Ο κύβος ερρίφθη για την πώληση των περιουσιακών στοιχείων της πρώην Λαϊκής. Υπογράφηκε η τελική συμφωνία με την Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος (IBG), ελληνική θυγατρική εταιρεία της Λαϊκής Τράπεζας, για την παροχή συμβουλευτικών χρηματοοικονομικών υπηρεσιών για αξιολόγηση και πιθανή πώληση των περιουσιακών στοιχείων της.  

Έπειτα από διαπραγματεύσεις με την Κεντρική Τράπεζα κατά την οποία συμφωνήθηκαν οι όροι πωλήσεων και έτυχαν έγκρισης από την Αρχή Εξυγίανσης και την Τρόικα, άρχισε η διαδικασία, που σύμφωνα με τον Ειδικό Διαχειριστή Κρις Παύλου, θα πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι συμβουλές θα αφορούν ενδεχόμενες συναλλαγές που αφορούν στην πώληση των συμμετοχών της CPB σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα σε Ρωσία, Ουκρανία, Ρουμανία, Σερβία και Μάλτα. 

Όπως ανέφερε το InBusinessNews σε παλαιότερο ρεπορτάζ, τα περιουσιακά στοιχεία περιλαμβάνουν πλειοψηφική συμμετοχή σε τράπεζες στη Μάλτα (49.8% στη Lombard) και τη Ρωσία (Rosprombank), ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις τα παραρτήματα σε Σερβία και Ουκρανία δεν υπολογίζεται να έχουν σημαντική αξία- ενδεχομένως και να έχουν αρνητική. 

Αναφέρεται ακόμη ότι στα περιουσιακά στοιχεία για τα οποία συμφώνησε η Κεντρική με την IBG δεν περιλαμβάνεται ο χειρισμός του 9% που κατέχει στην Τράπεζα Κύπρου η Laiki Legacy και το οποίο αποτελεί το βασικό περιουσιακό της στοιχείο και τη μεγαλύτερη ελπίδα των κουρεμένων καταθετών της τράπεζας για να λάβουν έστω κάποια αποζημίωση. 

Σε λίγες μέρες η πρόσκληση ενδιαφέροντος

Οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές θα κληθούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για κάποια περιουσιακά στοιχεία εν ευθέτω χρόνω. Όπως δήλωσε ο κ. Παύλου, η αξιολόγηση των περιουσιακών στοιχείων της πρώην Λαϊκής Τράπεζας είναι η προτεραιότητά του.  

«Οι Σύμβουλοι θα δουν τα assets, θα υπολογίσουν τις τιμές και θα αρχίσουν να βρίσκουν ενδιαφερόμενους επενδυτές», δήλωσε ο κ. Παύλου, τονίζοντας ότι σε λίγες μέρες θα κληθούν να καταθέσουν οι ενδιαφερόμενοι τις προσφορές τους.

Εκτιμά ότι μερικές αγορές αναμένεται να είναι ευκολότερες, ωστόσο, όπως τόνισε, όλα θα φανούν από το ενδιαφέρον που θα επιδειχθεί. 

«Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι η διαδικασία άρχισε και προχωρεί» σημείωσε ο κ. Παύλου. «Ότι νεότερο υπάρχει θα ανακοινώνεται, ενώ στόχος μας είναι η διαφάνεια», ανέφερε ο Διαχειριστής. 

Δειτε Επισης

Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνωρίση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Σε αυξητική τάση η αδήλωτη και παράνομη εργασία-Η έκκληση Παναγιώτου στους εργοδότες και τα νέα μέτρα
Νέα αύξηση τόσο στις καταθέσεις όσο και στα δάνεια τον Μάρτιο
Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Κεντρική Τράπεζα Κύπρου: Στο 11,42% το επιτόκιο αναφοράς
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών