Εφαρμογή του Κώδικα της ΚΤ ζητούν οι δανειολήπτες

INBusinessNews  23/12/2014 13:43
Εφαρμογή του Κώδικα της ΚΤ ζητούν οι δανειολήπτες

Εφαρμογή του Κώδικα της ΚΤ ζητούν οι δανειολήπτες

INBusinessNews  23/12/2014 13:43

Εφαρμογή και όχι τροποποίηση του Κώδικα της Κεντρικής Τράπεζας για τις αναδιαρθρώσεις δανείων ζητά ο Σύνδεσμος Προστασίας Δανειοληπτών, σημειώνοντας ότι χιλιάδες δανειολήπτες που ήταν βιώσιμοι τον Σεπτέμβριο του 2013 έχουν καταστεί μη βιώσιμοι εξαιτίας της μεγάλης καθυστέρησης.

Σε ανακοίνωσή του ο σύνδεσμος αναφέρει ότι «με δεδομένο ότι εκείνα που γινόντουσαν και εξακολουθούν να γίνονται με τις αναδιαρθρώσεις είναι εντελώς αντίθετα με τις πρόνοιες του Κώδικα, με αποτέλεσμα οι σκοποί και οι στόχοι του να μην επιτυγχάνονται, είναι ακλόνητη πεποίθηση μας ότι ο κώδικας δεν χρειάζεται αλλαγές». Προσθέτει ότι «εκείνο που χρειάζεται,να διασφαλιστεί είναι η επιβολή της εφαρμογής του».

Εκφράζει παράλληλα τη θέση ότι «αρκετές χιλιάδες δανειολήπτες που ήταν βιώσιμοι τον Σεπτέμβριο του 2013 κατέστησαν μη βιώσιμοι εξαιτίας της μεγάλης καθυστέρησης».  

Προχωρεί και σε σειρά εισηγήσεων, μεταξύ των οποίων, τη μη διαφοροποίηση των προσθεσμιών εις βάρος των δανειοληπτών, να μην επωμίζεται ο δανειολήπτης το κόστος της αναδιάρθρωσης, την ενημέρωση των δανειοληπτών όχι μόνο για τις επιπτώσεις αλλά και για το κόστος της αναδιάρθρωσης, την αλλαγή της σύνθεσης της επιτροπής επίλυσης διαφορών και να μην ζητούνται περισσότερες εξασφαλίσεις από αυτές που έχουν αρχικά δοθεί.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας