Ανοίγουν έρευνες στην Κεντρική

INBusinessNews  26/11/2014 06:16
Ανοίγουν έρευνες στην Κεντρική

Ανοίγουν έρευνες στην Κεντρική

INBusinessNews  26/11/2014 06:16

Η εξαγγελθείσα έρευνα για τον ELA της Λαϊκής φαίνεται πως δεν θα είναι το μόνο κομμάτι της οικονομικής κρίσης στην Κύπρο που θα αγγίξει η Κεντρική Τράπεζα.

Μέλη του συμβουλίου, προτίθενται να αγγίξουν κι άλλα καυτά θέματα το επόμενο διάστημα όπως την έκθεση της Pimco και τους όρους υπό τους οποίους αυτοί διενεργήθηκε αλλά και τον ρόλο της Alvarez & Marsal καθ’ όλη τη διάρκεια της παρουσίας τους στο νησί.

Οι έρευνες θα γίνουν μεν εσωτερικά αλλά θα ζητηθεί και η εξειδικευμένη τεχνογνωσία συμβουλευτικών οίκων για κάθε περίπτωση. Άλλωστε, μέλη του συμβουλίου εκφράζουν επιφυλάξεις για το κατά πόσο θα βρουν την αναμενόμενη συνεργασία κατά τη διάρκεια των ερευνών τους.

Το επόμενο διάστημα πάντως είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν και σημαντικές αλλαγές σε διευθυντικά πόστα της Κεντρικής αφού μέλη του συμβουλίου φαίνεται να θεωρούν πως είναι καιρός να γίνουν αλλαγές προσώπων. Άλλωστε, από το ξέσπασμα της κρίσης, είναι η πρώτη ευκαιρία που δίδεται στην Κεντρική να ασχοληθεί πιο εντατικά με τα «δικά» της θέματα.

Τριγμοί σε σχέση με Γιωρκάτζη

Μερικούς μήνες μετά το διορισμό Γιωρκάτζη στο πηδάλιο της Κεντρικής, φαίνεται πως αναθερμαίνεται και πάλι το γνωστό θέμα με τις τριβές διοικητικών συμβούλων-διοικητή. Αφορμή για ένταση των διαφωνιών μπορεί να αποτέλεσε το πρόσφατο ζήτημα με το συμβόλαιο της Διοικητρίας, ωστόσο, η αιτία είναι  γνωστή και χρονολογείται και εμπερικλείεται στη μοναρχία που έχει ο εκάστοτε διοικητής της τράπεζας. Σ’ αυτά τα πλαίσια, δεν αποκλείεται το ίδιο το Συμβούλιο να προχωρήσει σε εισηγήσεις για αλλαγές στον τρόπο διοίκησης της Κεντρικής ώστε η λήψη των αποφάσεων να μην επικεντρώνεται αποκλειστικά σε ένα άτομο.

 

 

 

 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας