Κορυφαίοι Διαχειριστές Κεφαλαίων για Wealth Management

INBusinessNews  10/10/2014 16:34
Κορυφαίοι Διαχειριστές Κεφαλαίων για Wealth Management

Κορυφαίοι Διαχειριστές Κεφαλαίων για Wealth Management

INBusinessNews  10/10/2014 16:34
Εκτιμήσεις πέντε κορυφαίων Διαχειριστών Κεφαλαίων για τις ευκαιρίες και τους κινδύνους στις διεθνείς χρηματοοικονομικές αγορές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μεγάλοι πελάτες της Eurobank Κύπρου, σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Τράπεζα.
 
Παράλληλα αναπτύχθηκαν οι δυνατότητες που προσφέρει η Ανοικτή Αρχιτεκτονική (Open Architecture) στην πλατφόρμα των παρεχόμενων υπηρεσιών και προϊόντων στους πελάτες Wealth Management. Συγκεκριμένα παρουσιάσεις έγιναν από τους διεθνείς οίκους (αλφαβητικά): Amundi, Franklin Templeton, Pictet , Pioneer και Schroders. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ανώτερα εξειδικευμένα στελέχη των παραπάνω επενδυτικών οίκων που συνεργάζονται με τον όμιλο Eurobank τα τελευταία χρόνια ανέπτυξαν τις εκτιμήσεις τους για τη διεθνή οικονομική συγκυρία, τους επενδυτικούς κινδύνους από την παρατεταμένη περίοδο χαμηλών αποδόσεων στις αναπτυγμένες αγορές και τις συνέπειες στο κεφάλαιο των επενδυτών από ενδεχόμενη μεταβολή της κατάστασης, τις ευκαιρίες και τους κινδύνους που κρύβουν οι αναδυόμενες αγορές, καθώς και την πορεία των ισοτιμιών ενώ ανέλυσαν τις πιο ελκυστικές διεθνείς επενδυτικές τοποθετήσεις σήμερα. 

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να θέσουν και ερωτήσεις στα στελέχη των επενδυτικών οίκων. 
Χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Ανδρέας Πέτσας, Ανώτερος Γενικός Διευθυντής της Eurobank Κύπρου, ενώ συντονιστής ήταν ο κ. Χάρης Χαμπάκης, Ανώτερος Γενικός Διευθυντής της Eurobank Κύπρου. O κ. Jan Vormoor, επικεφαλής του τμήματος Investment Specialist External Strategies της Amundi ανέπτυξε το θέμα: «Διεθνείς μετοχές: είναι καιρός για επένδυση;»

Η κα Elsa Goldberg, Vice President και Senior Product Manager της Franklin Templeton Investments στην παρουσίασή της με θέμα «Μια πραγματικά χωρίς περιορισμούς προσέγγιση στις παγκόσμιες επενδύσεις» ανέφερε: «Ως μέρος της πραγματικά χωρίς περιορισμούς παγκόσμιας προσέγγισης, αναζητούμε ενεργητικά τις ευκαιρίες στις αποδόσεις και στα νομίσματα παράλληλα με την επιλογή ευκαιριών στα spread και εταιρικά ομόλογα. Πιστεύουμε ότι η προσέγγισή μας είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να αντιμετωπίσουμε ένα περιβάλλον αυξανόμενων επιτοκίων με παράλληλη διαχείριση του κινδύνου και των διακυμάνσεων». 

Ο κ. David Greene, Client Portfolio Manager της Pioneer στην παρουσίασή του με θέμα «Euro Aggregate-Managing Active Risk» επεσήμανε ότι «Με τις αποδόσεις των ομολόγων του ευρωπαϊκού πυρήνα κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα της εικοσαετίας, η προοπτική απώλειας κεφαλαίου σε ένα χαρτοφυλάκιο κρατικών ομολόγων αυξάνεται. Πιστεύουμε ότι ένας τρόπος να βοηθήσουμε τους επενδυτές να προστατευθούν από απώλειες κεφαλαίου είναι να ακολουθήσουμε μια ολοκληρωμένη προσέγγιση στην επένδυση σε τίτλους σταθερούς εισοδήματος». 

Ο κ. Marco Piersimoni, Senior Portfolio Manager της Pictet, στην παρουσίασή του με θέμα «Θα βγουν ποτέ από την βαθιά ύφεση οι χρηματοοικονομικές αγορές; Επενδυτικές λύσεις σε έναν κόσμο χαμηλών αποδόσεων» τόνισε ότι: «Το μεγαλύτερο επενδυτικό πρόβλημα για τους επενδυτές είναι η έλλειψη αποδόσεων, οι οποίες έχουν συγκεντρωθεί πλέον σε τίτλους υψηλού κινδύνου. Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για επενδυτικές λύσεις που παρέχουν δυναμική πρόσβαση στις παγκόσμιες χρηματοοικονομικές αγορές αλλά παράλληλα διατηρούν το προφίλ κινδύνου του επενδυτή». 

Ο κ. Derek Power, QEP Client Portfolio Manager της Schroders, έκανε παρουσίαση με θέμα «Αποκαλύψτε τις πραγματικές δυνατότητες των αναδυόμενων αγορών» όπου εξήγησε ότι: «Οι επενδυτές πρέπει να είναι προσεκτικοί κατά την αξιοποίηση των ευκαιριών που προσφέρουν οι αποτιμήσεις στις αναδυόμενες αγορές. Η χρήση μιας προσέγγισης όπου επικρατεί η σύνεση και η διασπορά του κινδύνου στην επιλογή των κατάλληλων εταιρειών και η αποτίμηση του κινδύνου της κάθε χώρας αποτελούν κρίσιμους παράγοντες για τις μελλοντικές αποδόσεις». 
Ακόμη, ο κ. Αντώνης Αντωνίου, Γενικός Διευθυντής Wealth Management της Eurobank Κύπρου παρουσίασε τις υπηρεσίες Wealth Management της Τράπεζας. 

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η Eurobank έχει υιοθετήσει από το 2007 τη στρατηγική της Ανοιχτής Αρχιτεκτονικής, διαθέτοντας στους πελάτες του Wealth Management αμοιβαία κεφάλαια (Ο.Σ.Ε.Κ.Α.) κορυφαίων διεθνών διαχειριστών. «Οι υπηρεσίες του Wealth Management του ομίλου Eurobank έχουν στόχο να προστατεύσουν και να επαυξήσουν την περιουσία των πελατών τους σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο παγκόσμιο και εγχώριο περιβάλλον, βελτιώνοντας διαρκώς την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών δίνοντας πρόσβαση σε ένα πλήρες εύρος επιλογών σε παγκόσμιο επίπεδο, αξιοποιώντας σύγχρονες τεχνολογίες, εναλλακτικά δίκτυα εξυπηρέτησης και ένα ικανό, εκπαιδευμένο και έμπειρο προσωπικό».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Eurobank Κύπρου έχει βραβευτεί τέσσερεις φορές τα τελευταία πέντε χρόνια ως Best Private Bank in Cyprus, από το έγκριτο διεθνές περιοδικό Euromoney. «Στόχος της Τράπεζας είναι να δικαιώνει έμπρακτα και καθημερινά την εμπιστοσύνη των πελατών της, χτίζοντας μια μακροχρόνια σχέση μαζί τους», καταλήγει η ανακοίνωση.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας