BOCY: Σχέδιο Αριάδνη για Ρουμανία

Στην HSBC ανέθεσε η Τράπεζα Κύπρου την πώληση των περιουσιακών της στοιχείων στη Ρουμανία που αποτελούνται κυρίως από δάνεια. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ρουμανικό Τύπο, το όλο εγχείρημα φέρει το κωδικό όνομα «Σχέδιο Αριάδνη» και περιλαμβάνει ολόκληρο το δανειακό χαρτοφυλάκιο και ακίνητα με λογιστική αξία 545εκ. ευρώ.

Σύμφωνα με την CoStar Group το πακέτο αποτελείται από μη εξυπηρετούμενα δάνεια λογιστικής αξίας 360εκ., εξυπηρετούμενα δάνεια λογιστικής αξίας 116εκ. ευρώ και δεκαέξι ακίνητα εκτιμημένα σε 69εκ. ευρώ. Προστίθεται δε, πως περιλαμβάνει εμπορικό κέντρο αξίας 27.4εκ. ευρώ, οικιστικό συγκρότημα 15.7εκ. ευρώ και ξενοδοχείο αξίας 9εκ. ευρώ.

Η Τράπεζα Κύπρου ανακοίνωσε πρόσφατα πως ολοκλήρωσε την πώληση περιουσιακών στοιχείων που σχετίζονται με την Societatea Companiilor Hoteliere Grand S.R.L. ιδιοκτήτρια του JW Marriott Bucharest Grand Hotel με το τίμημα πώλησης να ανέρχεται σε €95 εκ. Η λογιστική ζημιά από την πώληση  ανέρχεται σε €1εκ..

Παράλληλα, με τα περιουσιακά στοιχεία η τράπεζα προτείνει προς τους ενδιαφερόμενους αγοραστές και τη μεταφορά 46 υπαλλήλων, των υποδομών πληροφορικής κι άλλων συμβολαίων με ετήσιο κόστος 325χιλ. ευρώ.
Το σχέδιο επιβεβαιώνουν και πηγές της τράπεζας στο νησί θεωρώντας πως πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα στα πλάνα απομόχλευσης της τράπεζας.

Υπενθυμίζουμε πως η τράπεζα διόρισε την Deutsche Bank για να αναλάβει τη διερεύνηση πώλησης του 85% που κατέχει στη Uniastrum Bank. Πληροφορίες λένε πάντως, πως ήδη υπάρχει σοβαρά ενδιαφερόμενος αγοραστής που δεν είναι άλλος από την Alfa Group η οποία στις αρχές του έτους αγόρασε τις αντίστοιχες εργασίες της τράπεζας στην Ουκρανία.

 

Δειτε Επισης

Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους
AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»