Στο τραπέζι της ΕΚΤ Ελληνική και RCB

INBusinessNews  08/10/2014 07:57
Στο τραπέζι της ΕΚΤ Ελληνική και RCB

Στο τραπέζι της ΕΚΤ Ελληνική και RCB

INBusinessNews  08/10/2014 07:57

Συνεχίζεται σήμερα Τετάρτη 8 Οκτωβρίου στη Φρανκφούρτη, για δεύτερη ημέρα, ο διάλογος μεταξύ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και των κυπριακών τραπεζών και Συνεργατισμού για τα τελικά αποτελέσματα της πανευρωπαϊκής άσκησης προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων (stress test), που διενεργεί η ΕΚΤ σε 124 τράπεζες της Ευρωζώνης, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών (ΕΑΤ).

Σήμερα, θα συναντηθούν, σε χωριστές συναντήσεις, με τους εκπροσώπους της ΕΚΤ η ανώτερη διευθυντική ομάδα της Ελληνικής Τράπεζας και της RCB (Russian Commercial Bank). Οι συναντήσεις θα είναι διάρκειας τριών ωρών η κάθε μια και σε αυτή θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου.

Τον διάλογο με την ΕΚΤ άρχισαν χθες εκπρόσωποι της Τράπεζας Κύπρου και της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας.

Ο διάλογος θα διαρκέσει μέχρι τις 26 Οκτωβρίου, οπότε θα δημοσιοποιηθούν τα τελικά αποτελέσματα της άσκησης. Με τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων των τεστ αντοχής, οι ευρωπαϊκές τράπεζες που θα χρειάζονται επιπλέον κεφάλαια θα πρέπει να παραδώσουν στην ΕΚΤ μέσα σε 15 ημέρες τα σχέδια τους για ενίσχυση των κεφαλαίων τους.

Τα κύρια ιδία βασικά κεφάλαια των τραπεζών που συμμετέχουν στην άσκηση θα πρέπει να είναι τουλάχιστον στο 8%, με βάση το βασικό σενάριο των τεστ αντοχής, και τουλάχιστον στο 5,5% με βάση το ακραίο σενάριο.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας