Τρ. Κύπρου: Welcome Wilbur

Άμεση και σημαντική εμπλοκή θα έχει στο διοικητικά δρώμενα της Τράπεζας Κύπρου ο μεγαλο-επενδυτής Wilbur Ross αφού δεν αποκλείεται να λάβει μέρος στην επόμενη συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της τράπεζας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του InBusinessNews, το Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας ενέκρινε τη συμμετοχή του αμερικανού πολυεκατομμυριούχου στο Διοικητικό Συμβούλιο καταλαμβάνοντας μία από τις δύο κενές θέσεις που υπήρχαν. Αυτό που απομένει πλέον, είναι η σχετική έγκριση από την Κεντρική Τράπεζα η οποία όμως, αναμένεται να είναι τυπικού χαρακτήρα.

Τις τελευταίες βδομάδες, ο κ. Ross επέδειξε έμπρακτα το ενδιαφέρον στα εσωτερικά θέματα της τράπεζας ζητώντας διάφορες εκθέσεις και στοιχεία ώστε να έχει την καλύτερη δυνατή εικόνα για τις τρέχουσες εξελίξεις.

Κατά την συνεδρία της 22ας Σεπτεμβρίου, δεν αποκλείεται ο κ. Ross να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του και για τις θέσεις που θα θέλει να ελέγχει στο Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας. Πληροφορίες αναφέρουν πως μπορεί να ζητήσει ακόμα μία θέση αν και δεν αποκλείεται να ζητήσει περισσότερες αναλόγως της στάσης που θα τηρήσουν οι υπόλοιποι επενδυτές που τον ακολούθησαν στην αύξηση.

Η EBRD φαίνεται να θέλει μία θέση στο Συμβούλιο ενώ ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει η θέση άλλων επενδυτικών ταμείων που επένδυσαν σημαντικά ποσά στην αύξηση. Φαίνεται να υπάρχει η πρόθεση όπως οι κουρεμένοι καταθέτες της Λαϊκής Τράπεζας διατηρήσουν την εκπροσώπηση τους στο ΔΣ.

 

Δειτε Επισης

Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνωρίση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Σε αυξητική τάση η αδήλωτη και παράνομη εργασία-Η έκκληση Παναγιώτου στους εργοδότες και τα νέα μέτρα
Νέα αύξηση τόσο στις καταθέσεις όσο και στα δάνεια τον Μάρτιο
Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Κεντρική Τράπεζα Κύπρου: Στο 11,42% το επιτόκιο αναφοράς
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών