BOCY: 104εκ. από υφιστάμενους μετόχους

Αιτήσεις για 433.042.768 νέες συνήθεις μετοχές έλαβε η Τράπεζα Κύπρου στην τιμή €0,24 ανά μετοχή, με το συνολικό μεικτό προϊόν της Ανοικτής Προσφοράς να ανέρχεται σε €103.930.264. Οι μετοχές για τις οποίες λήφθηκαν αιτήσεις καθώς και το σχετικό προϊόν των αιτήσεων στα πλαίσια την Ανοικτής Προσφοράς αντιστοιχούν σε 10,39% των μετοχών και του συνολικού ποσού του €1 δις που αντλήθηκε  στο πλαίσιο της Τοποθέτησης. 

Με βάση τα πιο πάνω αποτελέσματα της Ανοικτής Προσφοράς, η κατανομή των νέων συνήθη μετοχών της Τράπεζας στους επενδυτές στο πλαίσιο της Τοποθέτησης θα μειωθεί αναλογικά κατά 10,39%, έτσι να ικανοποιηθούν οι αιτήσεις των υφιστάμενων μετόχων που υπέβαλαν αιτήσεις στα πλαίσια της Ανοικτής Προσφοράς. 

Η Τοποθέτηση και η Ανοικτή Προσφορά τελούν υπό την αίρεση της έγκρισηςαπό τους υφιστάμενους μετόχους της Τράπεζας σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση (ΕΓΣ), την έκδοση Δικαστικής Απόφασης από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας με την οποία εγκρίνεται η μείωση της Ονομαστική Αξίας των Συνήθη Μετοχών και την κατάθεση της Δικαστικής Απόφασης στο Τμήμα Εφόρου Εταιρειών και στον Επίσημο Παραλήπτη.

Τα ψηφίσματα που θα προταθούν για έγκριση στην ΕΓΣ περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την απεμπόληση (waiving) των προτιμησιακών δικαιωμάτων των υφιστάμενων μετόχων (pre-emptionrights) σχετικά με την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, την έγκριση της μείωσης της Ονομαστική Αξίας των Συνήθη Μετοχών, την έγκριση της τρίτης φάσης της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου («Δημόσια Προσφορά») για προσφορά μέχρι €100 εκατ. νέων συνήθημετοχών και την εξάλειψη της υποχρεωτικής αφυπηρέτησης των Διοικητικών Συμβούλων στην ηλικία των 75 χρόνων.

Οι υφιστάμενοι μέτοχοι υπενθυμίζονται ότι η ΕΓΣ θα πραγματοποιηθεί στις 28 Αυγούστου 2014στις 10:00 π.μ στα Κεντρικά Γραφεία της Τράπεζας.Οι υφιστάμενοι μέτοχοι μπορούν να συμπληρώσουν, να υπογράψουν και να επιστρέψουν το έγγραφο Διορισμού Πληρεξουσίου Αντιπρόσωπου σύμφωνα με τις οδηγίες  που αναγράφονται σ' αυτό έτσι ώστε να παραληφθεί από την Τράπεζα το συντομότερο δυνατό και, σε κάθε περίπτωση, το αργότερο μέχρι της 10.00π.μ. της 26ης   Αυγούστου 2014. 

Η ειδοποίηση για την ΕΓΣ (που περιέχει το πλήρες κείμενο των ψηφισμάτων των μετόχων που θα προταθούν για έγκριση στην ΕΓΣ) και το έντυπο διορισμού πληρεξουσίου αντιπροσώπου είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα της Τράπεζας www.bankofcyprus.com (επιλέξτε Σχέσεις Επενδυτών / Αύξηση Κεφαλαίου 2014).

Δειτε Επισης

Τελεσίγραφο Βαφεάδη στην Kition για την εγγυητική-Προθεσμία δύο ημερών, μετά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά
Κώστας Κουμής: Τα τρία αρνητικά δεδομένα της φετινής χρονιάς και η αισιοδοξία για τις επιδόσεις του τουρισμού
Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους
AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση