powered by

Αγωγές από μικρομεσαίους για χρεώσεις τραπεζών

Δουλειά έπιασαν από σήμερα οι δικηγόροι που είναι συμβεβλημένοι με το Συνασπισμό Μικρών Επιχειρήσεων και Αυτοεργοδοτούμενων (ΣΥΜΕΑ), καταχωρώντας αγωγές κατά των τραπεζών για υπερχρεώσεις σε δάνεια, τρεχούμενους λογαριασμούς και πιστωτικές κάρτες.

«Έχουν πιάσει δουλειά οι δικηγόροι με τους οποίους έχουμε συμφωνήσει, σε σχέση με την καταχώρηση αγωγών εναντίον όλων των αδειοδοτημένων πιστωτικών ιδρυμάτων (ΑΠΙ) για όλες τις παράνομες διαχρονικά επιπρόσθετες χρεώσεις που επέβαλλαν στα δάνεια, στους τρεχούμενους λογαριασμούς, σε πιστωτικές κάρτες και όχι μόνο, χρεώσεις που ζητούμε κατ` αρχήν να αφαιρεθούν έτσι ώστε να διαφανεί ποιο είναι το πραγματικό υπόλοιπο του κάθε λογαριασμού», δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του ΣΥΜΕΑ Σταύρος Αλαμπρίτης.

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού εξήγησε ότι θα πρέπει να αφαιρεθούν όλες οι παράνομες επιπρόσθετες χρεώσεις έτσι ώστε τα υπόλοιπα να τύχουν μιας σωστής αναδιάρθρωσης – αναχρηματοδότησης, κάτι το οποίο, όπως σημείωσε, θα βοηθήσει όχι μόνο τους δανειολήπτες αλλά και τις ίδιες τις τράπεζες.

Ο κ. Αλαμπρίτης ανέφερε ακόμη πως με την καταχώρηση αγωγής μπλοκάρεται επίσης η δυνατότητα εκποίησης για όσο διάστημα διαρκέσει η νομική διαδικασία. «Δεν μπορεί να προχωρήσει καμιά εκποίηση όταν υπάρχει νομική διαδικασία σε εξέλιξη», σημείωσε, εξηγώντας πως ακόμη και αν ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις, με αυτό τον τρόπο καθίσταται ανενεργό, καθώς εφόσον εκκρεμεί αγωγή αμφισβήτησης του υπολοίπου που παρουσιάζουν οι τράπεζες, δεν μπορεί να προχωρήσει η όποια εκποίηση.

Ο κ. Αλαμπρίτης δήλωσε ότι όποιος ενδιαφέρεται να αξιοποιήσει την αρωγή που παρέχει ο ΣΥΜΕΑ θα πρέπει να γίνει μέλος του Συνδέσμου και απ` εκεί και πέρα σε συνεργασία με ένα από τα δικηγορικά γραφεία που είναι συμβεβλημένα με τον ΣΥΜΕΑ να καταχωρήσει την αγωγή του.
Ανέφερε δε ότι το κόστος για κατάθεση της αγωγής σε καμία περίπτωση δεν θα ξεπεράσει τα €300 μέχρι το τέλος της διαδικασίας, και ότι το κέρδος του δικηγορικού γραφείου θα είναι ένα μικρό ποσοστό επί του καθαρού αποτελέσματος.

Ερωτηθείς σε σχέση με το ενδιαφέρον που επιδεικνύεται για καταχώρηση αγωγών, ο κ. Αλαμπρίτης είπε ότι καθημερινά καταχωρούνται αγωγές αναφέροντας μάλιστα ότι αρκετά επιπρόσθετα δικηγορικά γραφεία επέδειξαν ενδιαφέρον να συμβληθούν με το Σύνδεσμο, καθώς «μιλούμε για πολλές δεκάδες χιλιάδες υποθέσεις που θα προχωρήσουν».

Ανέφερε, τέλος, ότι θα δοθεί προτεραιότητα στις περιπτώσεις δανείων που έχουν καταστεί μη εξυπηρετούμενα και τρεχούμενων λογαριασμών που βρίσκονται σε υπέρβαση, περιπτώσεις, όπως εξήγησε για τις οποίες οι τράπεζες έχουν τη δυνατότητα να κινηθούν νομικά απαιτώντας εκποιήσεις.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Joey Extras: Νέο σχέδιο επιβράβευσης για παιδιά και γονείς από την Τράπεζα Κύπρου
Νέο σχέδιο για πρόωρη εξόφληση ενήμερων δανείων από ΚΕΔΙΠΕΣ-Τέλος στην επιδότηση τόκων
Η UniCredit επιμένει για εξαγορά της Commerzbank-Σταθερά αντίθετο το Βερολίνο
CEO της Aegean Baltic Bank S.A. ο Αριστείδης Βουράκης-Αναλαμβάνει καθήκοντα τον Οκτώβριο
Μειώθηκε κατά €4,5 δισ. η ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος το 2024- Τα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου
Σεντένο (ΕΚΤ): Η ΕΚΤ δεν βιάζεται να μειώσει περαιτέρω τα επιτόκια
Διπλή διάκριση για το πράσινο ομόλογο €300 εκατ. της Τράπεζας Κύπρου στα EMEA Finance Achievement Awards 2024
Ενώπιον της ΕΠΑ η εξαγορά της AstroBank από την Alpha Bank
Τι περιμένουν οι ελληνικές τράπεζες από τα stress tests-Για ποιους κινδύνους προετοιμάζεται η εποπτεία
Το...κοστούμι που ράβει για τον διάδοχο του Μιχάλη Καμμά ο Σύνδεσμος Τραπεζών-Τα προσόντα, οι ικανότητες και οι ευθύνες