Συνδ. Δανειοληπτών: Κάποιοι φέρονται σαν υπερτραπεζίτες

INBusinessNews  24/06/2014 16:08
 Συνδ. Δανειοληπτών: Κάποιοι φέρονται σαν υπερτραπεζίτες

Συνδ. Δανειοληπτών: Κάποιοι φέρονται σαν υπερτραπεζίτες

INBusinessNews  24/06/2014 16:08

Απάντηση στον υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη για τα όσα δήλωσε τη Δευτέρα 23/6/2014 σχετικά με το θέμα των αναδιαρθρώσεων, εξέδωσε ο Σύνδεσμος Προστασίας Δανειοληπτών Τραπεζών. 

Ακολουθεί αυτούσια η ανακοίνωση του Συνδέσμου:

Διαφωνούμε κάθετα με τις χθεσινές  δηλώσεις του υπουργού οικονομικών σχετικά με το θέμα των αναδιαρθρώσεων. 

Η θέση του προκλητικά αγνοεί το ότι την καθυστέρηση, την πληρώνουν οι δανειολήπτες. Το πρόβλημα ούτε δύσκολο είναι όπως ισχυρίζεται ο υπουργός και μπορεί να λυθεί εύκολα χωρίς χρονοτριβή. 
Εκείνο που χρειάζεται είναι  εντιμότητα, καλή πίστη και διάθεση για να βρεθεί λύση, πράγματα τα οποία λείπουν από  τις τράπεζες,  όπως δείχνει η συμπεριφορά τους. 

Πόσος είναι ο εύλογος  χρόνος  κατά τον κ. Γεωργιάδη για να προχωρήσει η λύση των αναδιαρθρώσεων  αντί του τερματισμού των δανειακών συμβάσεων  και της μαζικής καταχώρησης αγωγών?

Οι δανειολήπτες  δεν θέλουν πιστέψουν ότι αυτή είναι  η θέση του υπουργού. 

 

Τι μέτρα έλαβε το κράτος και κυρίως το υπουργείο οικονομικών  για να βοηθήσει το πρόβλημα του συνόλου σχεδόν  του κυπριακού πληθυσμού  που υποφέρει λόγω αυτής της συμπεριφοράς των τραπεζών? 

Εάν αντί οι αρμόδιοι φορείς (Υπουργείο Οικονομικών και Κεντρική Τράπεζα) να φέρονταν σαν υπερτραπεζίτες,  φερόντουσαν σύμφωνα με τα όσα επιτάσσουν το Σύνταγμα, οι Νόμοι και οι Κανονισμοί   σχετικά με την αποστολή τους, τότε δεν θα υπήρχε πρόβλημα. 
Αντί να χαϊδεύουν τις τράπεζες,  ας προστατεύσουν για μια φορά επιτέλους τον κυπριακό λαό που υποφέρει από τους εγκληματικούς τους χειρισμούς που μας έφεραν σε αυτό το κατάντημα.   

Η υπομονή των δανειοληπτών έχει εξαντληθεί και  την ευθύνη για το τι  θα ακολουθήσει στο μέλλον δεν θα φέρουν οι δανειολήπτες αλλά οι τράπεζες και εκείνοι  που τις χαϊδεύουν.

Συμφωνούμε πλήρως με τα όσα δήλωσε ο κ. Αβέρωφ  Νεοφύτου, που βασίζονται σε γεγονότα και τεκμηριώνονται νομικά, ορθολογιστικά  και  με αριστουργηματικό τρόπο και καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου να εγκύψουν άμεσα στο θέμα,  ούτως ώστε να δοθεί νομοθετική ρύθμιση που να είναι  αποτελεσματική και θα προστατεύσει του δανειολήπτες και κατ’ επέκταση όλη την κυπριακή κοινωνία και την οικονομία. 

Αναμένουμε και θα επανέλθουμε. 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας