Καταθέτες Λαϊκής: Πάλι εμείς θα πληρώσουμε;

INBusinessNews  06/06/2014 11:28
Καταθέτες Λαϊκής: Πάλι εμείς θα πληρώσουμε;

Καταθέτες Λαϊκής: Πάλι εμείς θα πληρώσουμε;

INBusinessNews  06/06/2014 11:28

Έντονη διαφωνία για την επιβολή ποινής προς τη Λαϊκή Τράπεζα, ύψους 1εκ. ευρώ, εκφράζει ο Σύνδεσμος Καταθετών Λαϊκής Τράπεζας.

Προκύπτει, αναφέρει, ότι κατά την επιβολή της ποινής η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δεν έλαβε υπ’ όψιν της ότι η Λαϊκή Τράπεζα σήμερα είναι μια εταιρεία υπό διαχείριση της οποίας ουσιαστικά οι εργασίες θα έπρεπε να ασκούνται καθαρά και μόνον προς όφελος των πιστωτών της με βάση τον νόμο. «Ταυτόχρονα η Λαϊκή Τράπεζα δεν έχει προοπτική  για να ενεργοποιηθεί και πάλι είτε ως δρώσα οικονομική μονάδα είτε ως εκδότης στο ΧΑΚ».

Ως εκ τούτου, αναφέρεται, οποιαδήποτε επιβολή ποινής προστίμου προς την Λαϊκή Τράπεζα ζημιώνει περαιτέρω τους ίδιους τους κουρεμένους καταθέτες - πιστωτές της Λαϊκής, χωρίς να προσθέτει οποιοδήποτε όφελος σε σχέση με την σωστή λειτουργία της κεφαλαιαγοράς και χρηματιστηρίου της Κύπρου.

«Η λογική που υιοθετεί η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στην απόφαση της για επιβολή ποινής στην Λαϊκή Τράπεζα, είναι σαφώς και καταφανώς ελλιπής και τα αποτελέσματα της δείχνουν την προχειρότητα με την οποία οι θεσμοί χειρίζονται τα θέματα μας».

Υπενθυμίζουμε ότι η Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς είναι και μέλος της Αρχής Εξυγίανσης και γνωρίζει καλύτερα από τον οποιονδήποτε ότι το πρόστιμο που επέβαλε στην Λαϊκή θα πρέπει να καταβληθεί από τα περιουσιακά στοιχεία των κουρεμένων καταθετών της Λαϊκής.

 «Το αποτέλεσμα δηλαδή της απόφασης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς είναι όπως οι κουρεμένοι καταθέτες της Λαϊκής να πληρώσουν πρόστιμο Ευρώ 1.050.000 προς το Κράτος για την αγορά και διατήρηση των Ελληνικών Ομολόγων από το Δ.Σ. και Διεύθυνση της Λαϊκής».

Τα πιο πάνω παραβιάζουν κάθε αρχή λογικής, νομιμότητας και δημοκρατίας, σημειώνει ο ΣΥΚΑΛΑ. «Καλούμε την κα. Καλογήρου να αναγνωρίσει τον παραλογισμό των αποτελεσμάτων της ποινής που επέβαλε στην Λαϊκή, να επανεξετάσει το λάθος και να το διορθώσει άμεσα. Καλούμε επίσης την Αρχή Εξυγίανσης και την Ειδική Διαχειρίστρια της Λαϊκής Τράπεζας όπως άμεσα προβούν σε κάθε αναγκαία ενέργεια για να ακυρωθεί η σχετική ποινή τόσο σε σχέση με το ύψος άλλα και σε σχέση με τον τύπο».

 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας