Άμεσα καταβλητέα τα ποσά από τους τραπεζίτες

INBusinessNews  06/06/2014 09:23
Άμεσα καταβλητέα τα ποσά από τους τραπεζίτες

Άμεσα καταβλητέα τα ποσά από τους τραπεζίτες

INBusinessNews  06/06/2014 09:23

Άμεσα θα πρέπει να καταβληθούν τα ποσά που επιβλήθηκαν ως πρόστιμα από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σε άτομα που εμπλέκονταν σε διοικητικά συμβούλια ή τη διεύθυνση των κυπριακών τραπεζών.

Πάντως, όπως αναφέρει στο InBusinessNews η πρόεδρος της Επιτορπής Κεφαλαιαγοράς, Δήμητρα Καλογήρου, τα ποσά είναι αφενός άμεσα καταβλητέα, ωστόσο, τα άτομα τα οποία τους επιβλήθηκαν τα πρόστιμα μπορούν να αποταθούν στο Δικαστήριο και να καταθέσουν έφεση. «Εάν στο Δικαστήριο δικαιωθούν τότε η Επιτροπή θα επιστρέψει τα χρήματα, ωστόσο, τα ποσά πρέπει εντός μερικών εβδομάδων να καταβληθούν και θα κατατεθούν στο Πάγιο Ταμείο της Δημοκρατίας» τονίζει η κα. Καλογήρου.

Σημειώνεται πάντως, πως μεγάλες αντιδράσεις θα πρέπει να αναμένονται από την απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, που αποτελεί ουσιαστικό και αποφασιστικό βήμα στην εκστρατεία για διαφάνεια και κάθαρση μετά την τραπεζική καταστροφή.

Την ίδια ώρα τραπεζίτες στους οποίους έχουν επιβληθεί πρόστιμα δεν ασχολούνται σήμερα με το κυπριακό, τραπεζικό σύστημα ενώ ερωτηματικά εγείρονται για άτομα που έχουν εμπλοκή σε δημόσιες εταιρείες και εντάσσονται σε αυτούς που η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θεωρεί πως ευθύνονται λίγο ή πολύ σε ζωτικής σημασίας ζητήματα όπως η αγορά των ελληνικών ομολόγων.

 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας