Μούντης: Σε διαδικασία μάθησης NPLs οι τράπεζες

INBusinessNews  02/06/2014 10:17
Μούντης: Σε διαδικασία μάθησης NPLs οι τράπεζες

Μούντης: Σε διαδικασία μάθησης NPLs οι τράπεζες

INBusinessNews  02/06/2014 10:17

Η διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση για το κυπριακό χρηματοπιστωτικό σύστημα.  Ο Γιώργος Μούντης, διευθυντής ανάπτυξης εργασιών στην εταιρεία EMERGO WEALTH, ανέφερε στο InBusinessNews  ότι ο τομέας χρειάζεται άμεση αντιμετώπιση. «Πρέπει να εφαρμόσουμε διεθνείς πρακτικές, να γίνει αναδιάρθρωση δανείων και να μειωθούν τα επιτόκια» τόνισε.  

Μπορεί να υπάρξει ορθολογιστική διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, είπε μεταξύ άλλων  ο κ. Μούντης και αναφέρθηκε στους τρόπους που προτείνει η EMERGO WEALTH. «Να ανταλλάζουν μετοχές ή ακίνητα της εταιρείας με χρέη», ανέφερε ως παράδειγμα. Πρέπει και οι τράπεζες να βρουν τρόπο ώστε να απαλλάσσουν τον δανειολήπτη  από το υπερβολικό δανεισμό, συμπλήρωσε. 

Οι τράπεζες είναι σε μια διαδικασία μάθησης και δεν ξέρουν ακριβώς πώς να συμπεριφερθούν, τόνισε ο κ. Μούντης. Παράλληλα, ανέφερε: «Χρειάζεται πολύ δουλειά  ώστε να καλλιεργηθεί και το προσωπικό  να αλλάξει νοοτροπία και να μάθει πώς να αντιμετωπίζει τέτοιες καταστάσεις». Δανειολήπτες και τράπεζες, είμαστε όλοι στο ίδιο καράβι, συμπλήρωσε ο Γιώργος Μούντης. 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας