Ξένα hedge funds θα φέρουν τα νέα κεφάλαια

INBusinessNews  02/06/2014 08:08
Ξένα hedge funds θα φέρουν τα νέα κεφάλαια

Ξένα hedge funds θα φέρουν τα νέα κεφάλαια

INBusinessNews  02/06/2014 08:08

Καθοριστικές για τον χρηματοπιστωτικό κλάδο αλλά και για την οικονομία ευρύτερα θα είναι οι εξελίξεις των επόμενων μηνών στις δύο μεγάλες τράπεζες της χώρας, Κύπρου και Ελληνική.

Οι εξελίξεις σαφώς και περνούν μέσα από τα νέα κεφάλαια που θα χρειαστούν οι δύο μεγάλες τράπεζες την ώρα που όλο και εντείνεται το ενδιαφέρον hedge funds από το εξωτερικό για Κύπρου και Ελληνική.

Το ενδιαφέρον μεταφράζεται σε άμεση συμμετοχή του Third Point στη μετοχική σύνθεση της Ελληνικής Τράπεζας, αλλά και έμμεση, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας του fund Senvest, το οποίο εδώ και μήνες εξασφαλίζει –εξωχρηματιστηριακά- μετοχές της Τράπεζας Κύπρου. Οι τιμές μάλιστα δύναται να επιφέρουν αποδόσεις ακόμη και του 50% εντός του επόμενου ενός-ενάμιση έτους.

Την ίδια ώρα που τα χρηματιστήρια διεθνώς φαίνεται να ανακάμπτουν αφήνοντας πίσω τη μαύρη πενταετία 2008-2013, ταμεία και άλλοι επενδυτικοί οργανισμοί αναζητούν ευκαιρίες και μάλιστα με πιο ριψοκίνδυνη πολιτική σε σύγκριση με τράπεζες, επενδυτικές εταιρείες ή και ταμεία συντάξεων ή ασφαλιστικά.

Το ενδιαφέρον είναι δεδομένο και για όσους γνωρίζουν τι συμβαίνει εντός των τραπεζών ωστόσο οι όποιες ανησυχίες άπτονται στην ποιότητα του ενδιαφέροντος και όχι στη δυνατότητα κάλυψης αναγκών ορισμένων δεκάδων εκατομμυρίων.

Το ιδανικό σενάριο για τις τράπεζες της χώρας, κυρίως μετά τα όσα συνέβησαν τους τελευταίες 15 με 20 μήνες εντός συνόρων, θα ήταν η συμμετοχή στο μετοχολόγιό τους κάποιας μεγάλης τράπεζας από το εξωτερικό. Οι σημερινές συνθήκες μάλλον δεν ευνοούν μια τέτοια κίνηση. Την ίδια στιγμή δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η συμμετοχή του Third Point σε νέα έκδοση κεφαλαίου από την Ελληνική, εάν και εφόσον χρειαστεί τους επόμενους μήνες, ενώ τα δεδομένα στην Τράπεζα Κύπρου καθίστανται πιο σύνθετα λόγω ιδιάζουσων συνθηκών όπως η απορρόφηση της Λαϊκής, η σύνθεση του ΔΣ και η τεράστια έκθεση στην «τοξική» αγορά του real estate της Κύπρου.  

 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας