Eurobank: Ημερίδα για Υπηρεσίες Θεματοφυλακής

Ημερίδα με θέμα τις Υπηρεσίες Θεματοφυλακής διοργάνωσε την Τρίτη 6 Μαΐου, η Eurobank Κύπρου στη Λευκωσία με τη συμμετοχή εκπροσώπων από το χώρο των αμοιβαίων κεφαλαίων, επενδυτικών και ασφαλιστικών εταιρειών, ταμείων συντάξεων/προνοίας, καθώς και υψηλόβαθμων στελεχών της Eurobank Κύπρου, του ομίλου Eurobank, της Bank of New York Mellon και της Clearstream.

Από τους διεθνείς οίκους παρουσιάσεις έκαναν η κα. Ειρήνη Μερμιγκίδη (Executive Vice president και Head of Νetwork Μanagement της Clearstream) και ο κ. Marvin Vervaart (Managing Director και Regional Product Manager της Bank of New York Mellon), οι οποίοι ανέλυσαν τις εξελίξεις στις διεθνείς αγορές στο χώρο της θεματοφυλακής. Τόσο η Clearstream, όσο και η Bank of New York  Mellon, είναι από τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως στην παροχή υπηρεσιών θεματοφυλακής, με συνολικά κεφάλαια υπό θεματοφυλακή πού ξεπερνούν τα Ευρώ 10 τρισ.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον κ. Μιχάλη Τσαρμπόπουλο (Assistant General Manager, Head of Institutional Transaction Services, Eurobank Group) και τον κ. Δημήτρη Βασιλείου (Head of Securities Services, Eurobank Group) για τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που παρέχει ο όμιλος Eurobank σε θέματα θεματοφυλακής, ενώ ο κ. Χάρης Χαμπάκης (General Manager, Eurobank Cyprus) ανέλυσε το ρόλο της Κύπρου ως Διεθνούς Κέντρου Παροχής Υπηρεσιών θεματοφυλακής και Διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων.

Η Eurobank Κύπρου, από την ημέρα έναρξης των εργασιών της στην Κύπρο το 2007, παρέχει υπηρεσίες Θεματοφυλακής μέσω του δικτύου των συνεργατών του Ομίλου που αποτελείται από ένα μεγάλο αριθμό διεθνών οίκων.  Οι Υπηρεσίες θεματοφυλακής προσφέρονται σε Κύπριους πελάτες (ή πελάτες της Eurobank Κύπρου), θεσμικούς ή μη, αλλά και σε ξένους επενδυτές που συνεργάζονται με την Τράπεζα.   

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό η Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κα. Δήμητρα Καλογήρου, ο Γενικός Διευθυντής του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου κ. Νώντας Μεταξάς, και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank Κύπρου κ. Μιχάλης Λούης.

Δειτε Επισης

Νάγκελ (ΕΚΤ): Δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει σειρά μειώσεων επιτοκίων
Αυξάνει την παρουσία της στην Τράπεζα Κύπρου η Helikon-Ποιοι οι μέτοχοι με πέραν του 5%
Στρατηγική μεγέθυνσης της θέσης της Alpha Bank στην Κύπρο-Ξανά στο νησί το Δ.Σ. του ομίλου
Τράπεζα Κύπρου: Επαναγορά μετοχών στο πλαίσιο του buyback €25 εκατ.
Κοντά σε απόκτηση των εργασιών της CNP η Ελληνική Τράπεζα-Κλειδώνει το deal
Η Touch Card™ από τη Mastercard® τώρα διαθέσιμη στην Ελληνική Τράπεζα
Το restart του τραπεζικού τομέα της χώρας μας και το παράδειγμα της Τράπεζας Κύπρου
DORA: Ο κανονισμός που έρχεται να θωρακίσει τράπεζες, fintech και επενδυτικές από κυβερνοαπειλές
Το στίγμα πορείας του Χριστόδουλου Πατσαλίδη-Η συνεργασία με Κεραυνό και το πρώτιστο μέλημα του Διοικητή
Ξεκίνησε το buyback μετοχών η Τράπεζα Κύπρου