Δημιουργείται Χρηματοδοτικός Οργανισμός για επιχειρήσεις

INBusinessNews  07/05/2014 21:06
Δημιουργείται Χρηματοδοτικός Οργανισμός για επιχειρήσεις

Δημιουργείται Χρηματοδοτικός Οργανισμός για επιχειρήσεις

INBusinessNews  07/05/2014 21:06

Στη δημιουργία δημόσιου οργανισμού ιδιωτικού δικαίου, με την επωνυμία Κυπριακός Χρηματοδοτικός Οργανισμός, προσανατολίζεται η Κυβέρνηση, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, ερωτηθείς σχετικά από το ΚΥΠΕ με αφορμή τις συζητήσεις για ενδεχόμενη οικονομική βοήθεια από τη Γερμανία.
Ο Οργανισμός αυτός στην ουσία θα αναλάβει να διεκπεραιώνει και να διοχετεύει σε καθορισμένους τομείς της οικονομίας χρηματοδοτήσεις από διάφορους εθνικούς και διεθνείς χρηματοδοτικούς οργανισμούς, στο πλαίσιο των προσπαθειών της Κυβέρνησης για αντιμετώπιση του προβλήματος ρευστότητας και της απουσίας πίστωσης, ιδιαίτερα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ), που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της κυπριακής οικονομίας.

«Με αφορμή την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας και το ενδεχόμενο συνεργασίας και εξασφάλισης οικονομικής βοήθειας όχι μόνο από τη Γερμανία αλλά και γενικότερα από άλλους διεθνείς χρηματοδοτικούς οργανισμούς, η Κυβέρνηση προσανατολίζεται στη δημιουργία ενός δημόσιου οργανισμού ιδιωτικού δικαίου με την ονομασία Κυπριακός Χρηματοδοτικός Οργανισμός, ο οποίος θα προσελκύει ξένα κεφάλαια με ανταγωνιστικούς όρους, τα οποία στη συνέχεια θα μπορούν να διοχετεύονται σε ΜΜΕ μέσω των κυπριακών τραπεζών», ανέφερε σε δήλωσή του στο ΚΥΠΕ ο κ. Χριστοδουλίδης.
Μέσω αυτού του οργανισμού θα μπορούν να διοχετεύονται όχι μόνο από οργανισμούς από τη Γερμανία, αλλά και άλλους οργανισμούς, όπως η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Αναπτύξεως, καθώς και άλλους οργανισμούς.
Ο στόχος, συμπλήρωσε ο Εκπρόσωπος, είναι να χρηματοδοτεί καθορισμένους τομείς προτεραιότητας με βάση συγκεκριμένα κριτήρια, όπως για παράδειγμα χρηματοδότηση ΜΜΕ και νέων καινοτόμων διαδικασιών.
Ανέφερε τέλος πως μια πρώτη συζήτηση του θέματος έγινε ήδη στην τελευταία συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας