Λευκαρίτης: Άνισος ανταγωνισμός με το νέο ωράριο

Την δυσαρέσκειά της για την απόφαση της Βουλής όσον αφορά τα ωράρια των καταστημάτων, εκφράζει η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας με τον Πρόεδρο της Ντίνο Λευκαρίτη να καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να προχωρήσει σε αναπομπή του νόμου.

Σε γραπτή ανακοίνωση της, η Εταιρεία αναφέρει ότι «το γεγονός ότι η Λάρνακα αλλά και άλλες τουριστικές πόλεις εξαιρούνται από τις καθορισθείσες περιοχές όπου τα καταστήματα μπορούν να παραμένουν ανοικτά κατά τις Κυριακές, δημιουργεί σοβαρότατες συνθήκες άνισου ανταγωνισμού μεταξύ των επαρχιών. Η εν λόγω απόφαση, δείχνει εξόφθαλμα ότι έγνοια της Βουλής ήταν η εξυπηρέτηση συγκεκριμένων περιοχών και ο αβάσιμος, χωρίς καμία αιτιολογία, αποκλεισμός άλλων».

Εφόσον το νομοσχέδιο εφαρμοστεί, συνεχίζει η ανακοίνωση «είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσει πολύ αρνητικές εντυπώσεις στους ξένους επισκέπτες και θα πλήξει καίρια την τουριστική βιομηχανία συγκεκριμένων επαρχιών και κατ’ επέκταση την τοπική τους οικονομία».

Σημειώνεται ακόμα ότι ο Πρόεδρος της ΕΤΑΠ Λάρνακας Ντίνος Λευκαρίτης «εξέφρασε την απογοήτευσή του για τη στάση της Βουλής την οποία χαρακτήρισε ως εγκληματική για την οικονομία του τόπου».

Ανέφερε συγκεκριμένα ότι «αυτόβουλα, η Βουλή καθόρισε συγκεκριμένες περιοχές ως «τουριστικές», εξαιρώντας τη Λάρνακα και άλλες περιοχές της Κύπρου όπου διακινούνται τουρίστες. Ο καθόλα αδικαιολόγητος νέος διαχωρισμός των τουριστικών ζωνών, ο οποίος στερείται κάθε λογικής, συνιστά σοβαρότατη διάκριση μεταξύ των επαρχιών. Είναι αδιανόητο, σ΄ αυτή την κρίσιμη περίοδο όπου όλοι πασχίζουν για την ανάκαμψη της οικονομίας, η Βουλή να βάζει τροχοπέδη στις όποιες προσπάθειες γίνονται».

Ο κ. Λευκαρίτης πρόσθεσε πως «για μια χώρα όπως την Κύπρο, η οποία βασίζεται στον τομέα του τουρισμού, η απρόσκοπτη λειτουργία των καταστημάτων σε ολόκληρο το νησί είναι απαραίτητη για την επιβίωση του τομέα αλλά και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας.  Ως εκ τούτου, καλούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να προχωρήσει σε αναπομπή του εν λόγω νόμου».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνωρίση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Σε αυξητική τάση η αδήλωτη και παράνομη εργασία-Η έκκληση Παναγιώτου στους εργοδότες και τα νέα μέτρα
Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Μάριος Ταννούσης: Η Κύπρος επενδυτικός προορισμός και πόλος σταθερότητας στην περιοχή
Φέτος το Πάσχα οι προσφορές είναι επικές-Smartphones με €0 αρχικά και €200 έκπτωση