Στην κόψη του ξυραφιού η Φάρμα Ρένος Χατζηιωάννου

Η εταιρεία Φάρμα Ρένος Χατζηιωάννου εξακολουθεί να υπολειτουργεί λόγω προβλημάτων ρευστότητας και επειδή η κατάσταση της πτηνοτροφίας παραμένει άσχημη, αναφέρεται στην ενδιάμεση κατάσταση διαχείρισης.

Η εταιρεία παραδέχεται πως η οικονομική κατάσταση της, δεν αναμένεται να βελτιωθεί χωρίς πώληση περιουσιακών στοιχείων η δραματική αλλαγή στην αγορά κοτόπουλων. Σημειώνεται ότι υπάρχουν δικαστικές αγωγές από πλευράς πιστωτών και από πλευράς της Εταιρείας.

«Υπάρχουν σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις και δικαστικές διαδικασίες με τράπεζες που αν καταλήξουν θα υπάρχει θετική επίδραση στις οικονομικές καταστάσεις. Η Εταιρεία επηρεάζεται αρνητικά από την καθυστέρηση».

Παρά τις προσπάθειες, σημειώνεται, και κατά καιρούς ενδιαφέρον για πώληση περιουσιακών στοιχείων μέχρι στιγμής οι προσπάθειες δεν είχαν αποτέλεσμα λόγω του γενικού κλίματος και της συνεχιζόμενης κακής κατάστασης της αγοράς κοτόπουλων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο εκτιμά ότι η ακίνητη περιουσία της Εταιρείας παρά την μείωση της εξακολουθεί να καλύπτει τα χρέη της. «Εντούτοις ενόψει την κατάστασης στην αγορά ακίνητης περιουσίας και της φυσικής φθοράς που υφίστανται τα κτίρια της Εταιρείας υπάρχει σοβαρότατος κίνδυνος πολύ μεγάλης μείωσης της αξίας της στο άμεσο μέλλον. Στην πράξη επειδή τα κτίρια είναι εξειδικευμένα δεν υπάρχουν πολλοί δυνητικοί αγοραστές. Υπάρχουν όμως σχέδια βελτίωσης των υποστατικών με Ευρωπαϊκά Αγροτικά κονδύλια τα οποία μπορεί να χρησιμοποιηθούν είτε από την Εταιρεία είτε από αγοραστές των ακινήτων αν οι συνθήκες της αγοράς βελτιωθούν».

 

Δειτε Επισης

Μ. Παναγίδης: Επιβεβλημένη η τροποποίηση του κανονισμού της Ε.Ε. για την προστασία των καταναλωτών
Υπηρεσία Καταναλωτή: Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων
Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Μια συλλογή από premium mixers εισέρχεται δυναμικά στην κυπριακή αγορά
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους
Ενέργεια χωρίς ζάχαρη με τα νέα προϊόντα Monster Energy Ζero Sugar
AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια