ΠΑΣΥΜΕ: Περισσότερα τα θετικά από ωράριο

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΠΑΣΥΜΕ) χαιρετίζει την προσπάθεια της σημερινής Κυβέρνησης για στήριξη των επιχειρήσεων του εμπορίου με τη θεσμοθέτηση του νέου ελεύθερου ωραρίου, αναφέροντας παράλληλα ότι "επιβάλλεται η προσαρμογή όλων μας στα νέα δεδομένα της οικονομικής κατάστασης του τόπου μας για να εξέλθουμε το συντομότερο από τη δυσμενή οικονομική κατάσταση".

Σε ανακοίνωση, στην οποία ο ΠΑΣΥΜΕ αναφέρεται σε ενημέρωση που προέβη στα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για τα αποτελέσματα και την επίδραση του νέου ωραρίου στην αναχαίτιση της ανεργίας, ο Σύνδεσμος προσθέτει ότι "το νέο μέτρο είναι βοηθητικό στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων και κατ’ επέκταση της κυπριακής οικονομίας με αύξηση των εσόδων τόσο των επιχειρήσεων όσο και της Κυπριακής Δημοκρατίας".

"Επιβάλλει να εργαστούν όλες οι επιχειρήσεις σκληρότερα και περισσότερο με ένα ελεύθερο ωράριο το οποίο θα βοηθήσει στην αύξηση του κύκλου εργασιών", αναφέρει, προσθέτοντας παράλληλα ότι το νέο ωράριο "βοηθά στην αναχαίτιση της ανεργίας με θετικά οικονομικά αποτελέσματα τόσο για τους ίδιους τους εργαζόμενους όσο και από το ταμείο κοινωνικών ασφαλίσεων".

Σύμφωνα με τον ΠΑΣΥΜΕ, "κάθε νέο μέτρο δεν μπορεί να μην έχει και κάποιο αρνητικό αντίκτυπο", όταν όμως το αρνητικό", όπως αναφέρει, "είναι υποδεέστερο του θετικού τότε δεν τίθεται θέμα το αρνητικό να λειτουργεί ως εμπόδιο".

"Στηρίζουμε αυτό που έχει τα περισσότερα πλεονεκτήματα και τα λιγότερα μειονεκτήματα και αυτό κατά την άποψη μας είναι το ελεύθερο ωράριο", καταλήγει ο Σύνδεσμος.

Δειτε Επισης

Ρένος Φωκάς: Τα καινοτόμα έργα είναι αυτά που έχουμε στόχο να διεκπεραιώσουμε (vid)
Ειρήνη Χριστοδούλου: Με τιμά ιδιαίτερα αυτό το βραβείο, θα συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά (vid)
Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνωρίση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Σε αυξητική τάση η αδήλωτη και παράνομη εργασία-Η έκκληση Παναγιώτου στους εργοδότες και τα νέα μέτρα
Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών