Βραβεύτηκαν στη Χιλή τα κρασιά Cono Sur

INBusinessNews  18/02/2013 15:16
Βραβεύτηκαν στη Χιλή τα κρασιά Cono Sur

Βραβεύτηκαν στη Χιλή τα κρασιά Cono Sur

INBusinessNews  18/02/2013 15:16

Τεράστια επιτυχία γνώρισαν τα κρασιά Cono Sur στα 10α ετήσια Βραβεία Κρασιού που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα, στη Χιλή. Οι κριτές, αφού δοκίμασαν πέραν των 600 κρασιών επέλεξαν τα ακόλουθα κρασιά Cono Sur ως τα καλύτερα της Χιλής:


• 20 Barrels Pinot Noir 2010, Casablanca Valley
• Single Vineyard Syrah 2011, Block 25, San Antonio Valley
• 20 Barrels Syrah 2010, Limari Valley


Όπως ανέφερε ο γενικός διευθυντής του αμπελώνα και οινοποιός Adolfo Hurtado, το οινοποιείο Cono Sur φημίζεται έντονα για το Pinot Noir. «Είναι μια ποικιλία, στην οποία έχουμε επενδύσει πάρα πολύ όσον αφορά στην έρευνα και την ανάπτυξη. Η πίστη μας στην ποικιλία αυτή μας μετέτρεψε σ' έναν δυνατό παίκτη στον κόσμο του Pinot Noir και το γεγονός ότι το Cono Sur 20 Barrels Pinot Noir 2010 επιλέγηκε ως το καλύτερο της Χιλής, μας κάνει πολύ ευτυχείς», σημείωσε. Τόνισε μάλιστα, ότι με τα δύο κρασιά της ποικιλίας Syrah να έχουν αναγνωριστεί ως τα καλύτερα της Χιλής, επιβεβαιώνεται η πεποίθηση του οινοποιείου ότι αυτή η ποικιλία ευδοκιμεί καλύτερα σε ψυχρά κλίματα, όπως του San Antonio και των κοιλάδων Limari.

Είναι η δεύτερη κατά σειρά χρονιά που το κρασί 20 Barrels Syrah κερδίζει αυτό το βραβείο. Η ποικιλία Single Vinyeard Syrah θα κυκλοφορήσει διεθνώς και στη Χιλή μέσα στους επόμενους μήνες.


Τα κρασιά Cono Sur διανέμονται στην κυπριακή αγορά από την εταιρεία Φώτος Φωτιάδης Διανομείς Λτδ.
 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας