Ορφανίδης: Απαίτηση και για προσωρινό εκκαθαριστή

Μερίδα πιστωτών της εταιρείας Ορφανίδης προτίθεται να κινηθεί νομικά για την προστασία των συμφερόντων τους και να ζητήσουν τον άμεσο διορισμό ανεξάρτητου προσωρινού εκκαθαριστή.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκαμε στον InBusinessNews o Ανδρέας Κυριάκου της Lithoweb Ltd, αφού έχει εξασφαλίσει νομική συμβουλή, η συμφωνία που έχει γίνει μεταξύ της Ορφανίδης Δημόσια Εταιρεία Λτδ (“Ο.Δ.Ε.”) και μερίδας πιστωτών με την ονομασία Νέα Εποχή Ορφανίδης (“N.E.O.”)  για λειτουργία 16 υπεραγορών της Ο.Δ.Ε. είναι παράνομη και καταχρηστική.

Είναι αδιανόητο, σύμφωνα με τον κ. Κυριάκου, από τη στιγμή που υπάρχει αίτηση εκκαθάρισηςτης Ο.Δ.Ε.από την GR. V North Fruit Ltd, ο κ. Ορφανίδης ο οποίος τα Χριστούγεννα, ξεπούλησε το αποθεματικό της Ο.Δ.Ε.με 40% και 50%  πιο κάτω από την αξία  του, αποθεματικό το οποίο τον έχουν προμηθεύσει οι Πιστωτές της Ο.Δ.Ε. και παραμένουν απλήρωτοι, να δεσμεύει περιουσία της Εταιρείας προς όφελος τρίτων χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση των τραπεζών, οι οποίες ως εξασφαλισμένοι πιστωτές, μέσω υποθηκών και Ομολόγων Κυμαινόμενης Επιβάρυνσης έχουν τον πρώτιστο λόγο, κατά πόσον οι υπεραγορές που αποτελούν περιουσία της Ο.Δ.Ε. μπορούν ή όχι να  ενοικιαστούν σε μερίδα πιστωτών.

Οι νομικοί σύμβουλοι του κ. Κυριάκου έχουν γνωματεύσει ότι για να ενοικιαστεί το οποιοδήποτε υποστατικό σε τρίτους χρειάζεται η γραπτή συγκατάθεση των Τραπεζών και διερωτάται κατά πόσον οι σύμβουλοι του κ. Γεωργίου και της Ν.Ε.Ο. δεν γνωρίζουν το συγκεκριμένο απλό θέμα.

Ο κ. Κυριάκου επιρρίπτει ευθύνες και στις τράπεζες για την αδράνεια  που επιδεικνύουν.

Ο κ. Κυριάκου διερωτάται κατά πόσον είναι πρέπον η Λαϊκή Τράπεζα να θέλει να διορίσει Παραλήπτη Διαχειριστή  και να συνεχίστει ελεύθερα το ξεπούλημα της περιουσίας της Ο.Δ.Ε.   όταν «στην αίτηση Εκκαθάρισης της Ο.Δ.Ε. από την GR. V North Fruit Ltd στην παράγραφο 55 γίνεται μνεία ότι από την πώληση ακίνητης περιουσίας της Ο.Δ.Ε. προς τη Λαϊκή Τράπεζα η Ο.Δ.Ε. θα υποστεί ζημιά γύρω στα €2,6 εκατ.».
 

Δειτε Επισης

Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνωρίση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Σε αυξητική τάση η αδήλωτη και παράνομη εργασία-Η έκκληση Παναγιώτου στους εργοδότες και τα νέα μέτρα
Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Μάριος Ταννούσης: Η Κύπρος επενδυτικός προορισμός και πόλος σταθερότητας στην περιοχή
Φέτος το Πάσχα οι προσφορές είναι επικές-Smartphones με €0 αρχικά και €200 έκπτωση