Απεργία στη Walmart

INBusinessNews  15/10/2012 11:37
Απεργία στη Walmart

Απεργία στη Walmart

INBusinessNews  15/10/2012 11:37

Η οικονομική ύφεση του 2008 προκάλεσε πολλά προβλήματα σε όλο τον κόσμο παγκόσμια, ενώ η ανεργία έχει αυξηθεί κατακόρυφα. Πολλοί εργάτες στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν πάρει την κατάσταση στα χέρια τους, απαιτώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας και καλύτερους μισθούς. Πρόκειται για εργάτες της Walmart, του μεγαλύτερου ιδιωτικού εργοδότη στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.


Την περασμένη εβδομάδα οι εργάτες πραγματοποίησαν την πρώτη απεργία στα 50 χρόνια ιστορίας του γιγάντιου αυτού λιανέμπορου. Βγήκαν στους δρόμους διαρτυρόμενοι και στα 28 καταστήματα και στις 12 πολιτείες όπου υπάρχουν. Πολλοί απ’ αυτούς, οι οποίοι δεν ανήκουν σε συνδικάτα ή ενώσεις αντιμετωπίζουν ποινές από τον εργοδότη τους, παρά την προστασία που προσφέρει- στα χαρτιά τουλάχιστον- το Εθνικό Συμβούλιο Εργασιακών Σχέσεων.


Παρόλα αυτά, στο Elwood έχουν περάσει ήδη, 21 μέρες απεργίας όμως, οι εργάτες έχουν κερδίσει ένα σημαντικό όφελος. Να επιστρέψουν στη δουλειά τους και θα πληρωθούν όλες τις μέρες που βρίσκονταν σε απεργία!


 

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας