Φρου-Φρου: Οι πολιτικοί μας έφεραν σε οικονομική μιζέρια

Η εταιρεία Άλκης Χατζηκυριάκος (Φρου Φρου) καυτηριάζει για ακόμα μία φορά τις εξελίξεις στο οικονομικό γίγνεσθαι της χώρας, κατηγορώντας τους πολιτικούς πως μετέτρεψαν «το περίφημο οικονομικό μας θαύμα σε μία καταίσχυντη οικονομική μιζέρια».

Όπως αναφέρει στην ενδιάμεση κατάσταση διαχείρισης, παρακολουθεί με ιδιαίτερο προβληματισμό και απογοήτευση τη συνεχιζόμενη αδράνεια και αναποφασιστικότητα  για άμεση εφαρμογή των αναγκαίων διαρθρωτικών αλλαγών που θα μπορούσαν να μας οδηγήσουν στην έξοδο από την οικονομική κρίση.

«Είναι επίσης θλιβερό που στο βωμό της ψηφοθηρίας και των μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων, οι πολιτικοί μας κατάφεραν –προτάσσοντας μία πληθώρα από κόκκινες γραμμές- να μετατρέψουν το περίφημο οικονομικό μας θαύμα, σε μία καταίσχυντη οικονομική μιζέρια και εξαθλίωση που δυστυχώς θα κληροδοτηθεί στις επόμενες γενιές Κυπρίων,» σημειώνει η εταιρεία.
Η αισιοδοξία και οι επιχειρηματικές μας προσδοκίες για το μέλλον, σημειώνει η Άλκης Χατζηκυριάκος, παραμένουν σε πρωτόγνωρα χαμηλά αν όχι και μηδενικά επίπεδα.

Επί της ουσίας, η Φρου Φρου αναφέρει ότι διατηρεί με μεγάλη δυσκολία την οικονομική εικόνα του 2011 παρά τη χειροτέρευση της κυπριακής οικονομίας, όμως η διοίκηση της εταιρείας κρίνει τα αποτελέσματα ως μη ικανοποιητικά αφού η κερδοφορία παραμένει ουσιαστικά μειωμένη σε σχέση με το 2010.

Για το πρώτο εννιάμηνο του 2012, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ήταν αυξημένος κατά 1% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Το περιθώριο κέρδους βρίσκεται στο 39.8% σε σύγκριση με 38.7% το 2011 και 45.8% το 2010. Αιτία, το αυξημένο κόστος για ενέργεια, πρώτες ύλες και υλικά συσκευασίας.

Τα έξοδα διοίκησης της εταιρείας είναι μειωμένα κατά 4% ενώ τα έξοδα πωλήσεων και διανομής έχουν παραμείνει στα ίδια επίπεδα με το 2011.

Όσον αφορά το κέρδος πριν τη φορολογία, παρέμεινε στα ίδια «συμπιεσμένα επίπεδα με αυτά του 2011».
 

Δειτε Επισης

Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνωρίση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Σε αυξητική τάση η αδήλωτη και παράνομη εργασία-Η έκκληση Παναγιώτου στους εργοδότες και τα νέα μέτρα
Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Μάριος Ταννούσης: Η Κύπρος επενδυτικός προορισμός και πόλος σταθερότητας στην περιοχή
Φέτος το Πάσχα οι προσφορές είναι επικές-Smartphones με €0 αρχικά και €200 έκπτωση