10+ ξένα brands στο fashion retail που εμπιστεύτηκαν την Κύπρο

Την Κύπρο εμπιστεύονται ξένα γνωστά ξένα brands στον τομέα του fashion retail, ανάμεσά τους παγκόσμιοι κολοσσοί. Άλλα άνοιξαν ήδη τις πόρτες τους, ενώ άλλα αναμένεται να υποδεχθούν σύντομα τους πρώτους τους πελάτες.

Διαβάστε ακόμα: 

Τα περισσότερα επέλεξαν να στεγαστούν στα εμπορικά κέντρα του νησιού, ενώ άλλα πόνταραν στις εμπορικές οδούς, όπως η Μακαρίου στην πρωτεύουσα και η Ανεξαρτησίας στη Λεμεσό.

Το InBusinessNews παρουσιάζει δέκα+ γνωστά brands μόδας στην εγχώρια αγορά. 

  • KIABI

Το γαλλικό brand Kiabi έχει παρουσία σε 24 χώρες, με ένα δίκτυο 538 φυσικών καταστημάτων σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική και Νότια Αμερική.

Ειδικότερα, η KIABI ξεκίνησε το 1978 στη Βόρεια Γαλλία και το brand έφερε επανάσταση στα ready-to-wear ρούχα, λανσάροντας σειρές μόδας χαμηλού κόστους για όλες τις οικογένειες, κάτι που δεν είχε ξαναγίνει μέχρι τότε.

Ως πρωτοπόρος της μόδας για όλη την οικογένεια, η Kiabi πιστεύει ότι η μόδα πρέπει να καλύπτει όλους τους προϋπολογισμούς, όλα τα στυλ, όλες τις στιγμές της ζωής, καθώς και όλα τα μεγέθη.

Στην Κύπρο, η Kiabi κατέφθασε μέσω του μαλτέζικου Ομίλου Hudson και άνοιξε κατάστημα στο Metropolis Mall στη Λάρνακα, τον Σεπτέμβριο του 2021.

Επίσης, προ ολίγων ημερών και συγκεκριμένα στις 26 Ιανουαρίου, η Kiabi άνοιξε το νέο της κατάστημα, το δεύτερο κατά σειρά στην Κύπρο, στο νέο εμπορικό κέντρο της Πάφου, το Neon Mall.

Διαβάστε εδώ: Neon Mall: Οι πρώτες φωτογραφίες από το νέο εμπορικό κέντρο της Πάφου

  •  H&M

Το σουηδικό brand Η&Μ (Hennes & Mauritz ΑΕ), μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες fashion retail παγκοσμίως, κατέφθασε στην Κύπρο το 2016 με το άνοιγμα καταστήματος στη Λευκωσία, στην οδό Λήδρας. Τον Μάρτιο του 2022 η H&M άνοιξε το δεύτερο κατά σειρά κατάστημά της στην οδό Ανεξαρτησίας στη Λεμεσό.

Επίσης, ετοιμάζεται να ανοίξει και το τρίτο του κατάστημα στην Κύπρο, το οποίο θα στεγάζεται στο Nicosia Mall σε ένα χώρο 700 τ.μ. και αναμένεται να δεχθεί τους πρώτους πελάτες τον Μάρτιο του 2023.

H H&M είναι γνωστή για την προσφορά προϊόντων υψηλής ποιότητας και μόδας στην καλύτερη τιμή. Το brand προσφέρει μια μεγάλη γκάμα προϊόντων για όλη την οικογένεια, με τις τελευταίες τάσεις της μόδας, καθώς και έμπνευση για τους πελάτες της να δημιουργήσουν το δικό τους προσωπικό στυλ.

  • Calliope

Μετά το άνοιγμα στην οδό Ανεξαρτησίας στη Λεμεσό και στο Metropolis Mall στη Λάρνακα, το ιταλικό brand μόδας Calliope, επεκτάθηκε πρόσφατα και στην πρωτεύουσα, ανοίγοντας κατάστημα εντός του Mall of Engomi. 

Η επωνυμία ανήκει στον οίκο Teddy, που διαθέτει πολυετή παρουσία στην Κύπρο μέσω του ομίλου, κάτω από την ομπρέλα του οποίου βρίσκονται τα καταστήματα Terranova και Piazza Italia στην Κύπρο.

Από το 2005, το brand Calliope έφερε μια πινελιά γοητείας στον οίκο Teddy, διαθέτοντας σήμερα πάνω 15 καταστήματα σε 30 χώρες σε όλο τον κόσμο. Ισορροπώντας ανάμεσα σε μοντέρνα outfits και βασικά κομμάτια μίας γκαρνταρόμπας, έχει σχεδιάσει ρούχα για γυναίκες, άνδρες και παιδιά.

  • JD Sports

Σε αντίστροφη μέτρηση βρίσκεται ένα νέο opening στο MYMALL Limassol. Πρόκειται για το πρώτο κατάστημα JD Sports της Κύπρου.

Ο βρετανικός κολοσσός JD Sports Fashion Plc., στον οποίο έχουν ενταχθεί τα Cosmos Sport από το 2021, αποτελεί ορόσημο σε ό,τι αφορά Premium Sports & Street Fashion, απαριθμώντας πάνω από 3.400 καταστήματα παγκοσμίως σε 32 χώρες.

Η ιστορία του JD ξεκινάει περίπου 40 χρόνια πριν στο Ηνωμένο Βασίλειο, με ιδρυτές τους John Wardle και David Makin, από τα αρχικά των οποίων το brand έλαβε το όνομά του.

Στόχος του brand από την ίδρυσή του, ήταν να εμπνεύσει τη νέα γενιά μέσω της κουλτούρας του αθλητισμού, της μουσικής και του sports fashion.

Διαβάστε εδώ: Το πρώτο κατάστημα JD #KingofTrainers καταφθάνει στην Κύπρο

  • NIKE

Τις πόρτες του άνοιξε το πρώτο NΙΚΕ Store της Κύπρου, τον Σεπτέμβριο του 2022, στον πρώτο όροφο του Nicosia Mall.

Πρόκειται για ένα από τα κορυφαία αθλητικά brands στον κόσμο που διαθέτει μεγάλη  γκάμα σε παπούτσια, ρούχα και αξεσουάρ.

Το ΝΙΚΕ φέρνει στην Κύπρο ο Όμιλος Percassi με έδρα την Ιταλία, ο οποίος δραστηριοποιείται στη διαχείριση σημαντικών brands σε Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Πορτογαλία, Ελλάδα και Κύπρο.  

  • Cosmos Sport Outlet

Ποικιλία επιλογών για sports casual & lifestyle ένδυση και υπόδηση, στις κατηγορίες Running, Basket, Training, Outdoor προσφέρει από τον Σεπτέμβριο του 2021 το Cosmos Sport Outlet, το οποίο λειτουργεί  στο εμπορικό πάρκο Neo Plaza.

Το κατάστημα καλύπτει έκταση 600 τ.μ., με πάνω από 60 αποκλειστικά επώνυμα brands όπως Nike, Adidas, Reebok, Converse, Timberland, Jordan, Τhe North Face, Puma, Asics για casual και sport εμφανίσεις, και πάνω από 3.000 κωδικούς προϊόντων από δημοφιλείς συλλογές για άνδρα, γυναίκα και παιδί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Cosmos Sport ετοιμάζεται να ανοίξει το νέο του κατάστημα. Συγκεκριμένα, θα στεγάζεται στο νέο εμπορικό κέντρο της Πάφου, το Neon Mall.

Το Cosmos Sport Outlet, ανήκει στο portfolio της εταιρείας ΚΟΣΜΟΣ ΣΠΟΡ ΑΕ, μιας συνεχώς αναπτυσσόμενης ελληνικής-οικογενειακής- εταιρείας που δραστηριοποιείται στην πώληση επώνυμων αθλητικών ειδών από το 1981.

  • Sports Direct

Ο βρετανικός κολοσσός του sport retail, Sports Direct, κατέφθασε στην Κύπρο το 2008.

Ιδρύθηκε το 1982 και σήμερα είναι ο μεγαλύτερος λιανοπωλητής αθλητικών ειδών στο Ηνωμένο Βασίλειο βάσει εσόδων. Διαχειρίζεται ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο ειδών και εμπορικών σημάτων αθλητικών, γυμναστικής, μόδας και lifestyle.

Εκτός από το Ηνωμένο Βασίλειο, ο όμιλος δραστηριοποιείται στην Ευρώπη, την Αμερική και την Άπω Ανατολή.

Στην Κύπρο διαθέτει έξι καταστήματα, καλύπτοντας Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα, Πάφο και Παραλίμνι και λειτουργεί υπό την εμπορική επωνυμία SportsDirect.com Retail.

  • Accessorize

Στην Κύπρο και στο Nicosia Mall κατέφθασε το Accessorize Cyprus τον Ιούνιο του 2021.

Το γνωστό brand έφερε στην Κύπρο ο Όμιλος Voici La Mode Group.

Εκτός από το Nicosia Mall, κατάστημα Accessorize υπάρχει και στη λεωφόρο Μακαρίου, στη Λευκωσία.

Τα Accessorize (London) από το 1984 προσφέρουν προσιτά αξεσουάρ, από κοσμήματα και αξεσουάρ μαλλιών έως τσάντες και εποχιακά αγαπημένα.

  • Sfera

Το Sfera έφερε επίσης στην Κύπρο ο Όμιλος Voice La Mode, το οποίο άνοιξε τις πόρτες του στο Nicosia Mall.

Πρόκειται για ισπανικό fashion brand το οποίο δεσμεύεται για την ποιότητα, τη συνεχή ανανέωση, την ποικιλία στις συλλογές της και την εξυπηρέτηση πελατών και απευθύνεται σε άνδρες, γυναίκες και παιδιά.

Το brand διαθέτει επίσης κατάστημα στο Mall of Cyprus.

Η αλυσίδα διαθέτει καταστήματα στις πιο εμπορικές ζώνες των κεντρικών ισπανικών πόλεων, αλλά και σε χώρες όπως Πορτογαλία, Βέλγιο και Ελλάδα.

  • Etam

Το γαλλικό brand Etam έφερε στην Κύπρο ο Όμιλος Voice La Mode.

Το Etam απαριθμεί δύο καταστήματα στην Κύπρο, ένα στο Nicosia Mall και ένα στη λεωφόρο Μακαρίου στη Λευκωσία.

Με 100 χρόνια επιτυχημένης πορείας στην Ευρώπη, ο γαλλικός όμιλος ΕΤΑΜ ηγείται του τομέα της αγοράς εσωρούχων και έχει κατακτήσει τις καρδιές όλων των γυναικών παγκόσμια, έχοντας περισσότερα από 1400 καταστήματα σε 55 χώρες.

 

  • UNDIZ

Το Undiz δημιουργήθηκε το 2007 και προέκυψε από την ακαταμάχητη επιθυμία να φέρει επανάσταση στα εσώρουχα.

Περιλαμβάνει συλλογές με εσώρουχα, μαγιό, πιτζάμες και άνετα ρούχα για το σπίτι και απευθύνεται στη Generation Z, λόγω των δημιουργικών και παιχνιδιάρικων συλλογών που διαθέτει.

Το brand προέρχεται από τη Γαλλία και έφερε στην Κύπρο ο όμιλος Voice La Mode. Σήμερα διαθέτει τρία καταστήματα στην Κύπρο, στο Nicosia Mall, στη Μακαρίου στη Λευκωσία και στην οδό Ανεξαρτησίας στη Λεμεσό, που είναι και η πιο πρόσφατη άφιξη.

Δειτε Επισης

Ανακοινώσεις από αρμόδια Υπουργεία αναμένει η Επ. Εσωτερικών για ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες
Στο Lexus Centre Nicosia αποκαλύφθηκε το ολοκαίνουργιο Lexus LBX
Αυξημένες οι εξαγωγές σοκολάτας από Ε.Ε. σε τρίτες χώρες
Γαλακτοβιομηχανία ΑΛΑΜΠΡΑ και οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ δίπλα στα άτομα της τρίτης ηλικίας
Δημιουργήστε ένα μικρό παράδεισο με έπιπλα εξωτερικού χώρου από την Andreotti
Η Isuzu αποκαλύπτει το πρώτο ηλεκτρικό Isuzu D-MAX
Τα διεθνούς φήμης brands που ετοιμάζεται να υποδεχθεί το My Mall Λεμεσού
Ελίνα Κυρατζή: Θέσεις κλειδιά και προοπτικές ανέλιξης για το προσωπικό μέσω της Ακαδημίας ΑΛΦΑΜΕΓΑ
Ετήσια αύξηση 7,1% στις πωλήσεις πετρελαιοειδών
Investors In People Platinum: Η σημαντικότερη διεθνής διάκριση ανθρώπινου δυναμικού για τρίτη φορά στον Όμιλο ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑΣ