Παραδόθηκε η νέα Δημοτική Αγορά Λάρνακας (photos)

Μετά από πέντε χρόνια, παραδόθηκε και επίσημα τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου στον Δήμο Λάρνακας η νέα Δημοτική Αγορά και ο Δημοτικός Χώρος Στάθμευσης από την κατασκευαστική εταιρεία C. Roushias Tr. Dev. Ltd.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι «το έργο αναμένεται να συμβάλει στην ουσιαστική αναβάθμιση του εμπορικού κέντρου της πόλης σε συνδυασμό με την ανάπλαση της αυλής του Οικοδομικού Συμπλέγματος Ζουχούρι, το οποίο θα αλλάξει ριζικά την εικόνα του εμπορικού κέντρου της Λάρνακας, καθότι αναμένεται ότι θα είναι ένα μεγάλο βήμα προς αναζωογόνηση του. Το έργο είναι υψηλής αισθητικής και ποιότητας και οι κατασκευαστικές εργασίες άρχισαν το Μάιο του 2018».

Προστίθεται ότι «η δαπάνη ανέρχεται γύρω στα 7,2 εκατομμύρια ευρώ πλέον του ΦΠΑ. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της ΕΕ για την Προγραμματική Περίοδο 2014-2020».
 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «δυστυχώς υπήρξε καθυστέρηση στην υλοποίηση του έργου, η οποία οφείλεται κυρίως στην ανάγκη που προέκυψε για την αντικατάσταση του αρχικού εργολάβου. Παρά το γεγονός ότι για την καθυστέρηση δεν ευθύνεται ο Δήμος, εκφράζουμε την απολογία μας προς τους Δημότες για την οποιαδήποτε ταλαιπωρία έχουν υποστεί».

Σημειώνεται ότι η ανάπτυξη αποτελείται, στον ισόγειο χώρο από τη Δημοτική Αγορά, στην οποία στεγάζονται 20 καταστήματα πώλησης παραδοσιακών προϊόντων και φθαρτών, χώρος ειδικά σχεδιασμένος για οργάνωση της λαϊκής υπαίθριας αγοράς και Κέντρο Πληροφόρησης.

 

Στον όροφο «στεγάζονται 4 υποστατικά αναψυχής, καθώς και εκθεσιακός χώρος. Στην οροφή έχουν δημιουργηθεί καθιστικά και χώρος πρασίνου (roof garden) και στην πλειοψηφία τους, όλα έχουν διατεθεί μέσω δημοσίων προσφορών και τον Μάρτιο του 2023 αναμένεται η έναρξη της λειτουργίας τους».

Σημειώνεται ότι «ο πολυώροφος χώρος στάθμευσης περιλαμβάνει 73 χώρους, κατανεμημένους σε 3 επίπεδα και η ανάπτυξη έχει όλες τις απαιτούμενες πρόνοιες για διευκόλυνση και εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ. Ο Δήμος Λάρνακας εκφράζει τις ευχαριστίες του στην Μονάδα Ευρωπαϊκών Ταμείων του Υπουργείου Εσωτερικών για τη συνεργασία και την υλοποίηση του έργου».

Δειτε Επισης

Ξάνθος Σαρρής: Η αναγέννηση της ΕΥΡΗΚΑ
«Μάχη» αδειοδότησης για τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Οι διαδικασίες που τρέχουν και ποια τα δεδομένα
Mall of Cyprus: Μέρισμα €7,5 εκατ. από τα κέρδη 2022 και 2023
Λιανεμπόριο: Το δυσβάστακτο κόστος των καυσίμων για τις επιχειρήσεις και η εξίσωση της ακρίβειας
Η Visa ανακοινώνει τον νικητή του διαγωνισμού της για ένα 100% ηλεκτρικό αυτοκίνητο
Νέος μέτοχος σε Mall of Cyprus και Mall of Engomi η Pareto-Μειώνεται το ποσοστό συμμετοχής της Atterbury Europe
Οι μάρκες αυτοκινήτων που προτίμησαν οι αγοραστές το πρώτο τρίμηνο
Δυσφορία αγελαδοτρόφων με δημοσιεύματα για το χαλλούμι-«Δυναμιτίζουν το πολύ καλό κλίμα»
Lordos United Public: Κέρδος €1,773,000 από αναγκαστική απαλλοτρίωση γης σε συμφωνία με τον Δήμο Λεμεσού
Φάρμακα: Ο... βασιλιάς των κυπριακών εξαγωγών-Σε ποιους προορισμούς φτάνουν