Επιστρέφει δυναμικά η νέα ακαδημία κρεοπωλών στην Κύπρο

Τεράστια απήχηση είχε ο νέος κύκλος του προγράμματος κατάρτισης κρεοπωλών, του μοναδικού στην Κύπρο, το οποίο προσφέρει πλήρη επαγγελματική εκπαίδευση και πιστοποίηση στο εν λόγω επάγγελμα.

Το ταχύρρυθμο και ολοκληρωμένο πρόγραμμα, το οποίο πραγματοποιείται με την στήριξη του Παγκύπριου Συνδέσμου Κρεοπωλών, διοργανώνεται από τις Υπεραγορές Αλφαμέγα σε συνεργασία με τα Προγράμματα Επισιτιστικών Τεχνών του Intercollege και τη Μονάδα Κατάρτισης και Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. 

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου του προγράμματος, με 11 αποφοίτους που εξασφάλισαν το σχετικό πιστοποιητικό κατάρτισης και άμεση ένταξη στην αγορά εργασίας, το πρόγραμμα επιστρέφει για τη δεύτερη σειρά μαθημάτων.

Διαβάστε ακόμα:

ΑΤΑ: Οι δύο όψεις του νομίσματος στο μικροσκόπιο οικονομολόγων

Στο τεύχος Ιανουαρίου του περιοδικού GOLD: The Ones to Watch in 2023

 

Ξεπέρασε τις προσδοκίες, έρχεται η τρίτη ακαδημία

Ο νέος γύρος του προγράμματος θα διαρκέσει από τις 23 Ιανουαρίου μέχρι τις 22 Μαρτίου, με πρακτική εξάσκηση στο υπερσύγχρονο εργαστήριο των Υπεραγορών Αλφαμέγα στο Δάλι και θεωρητική κατάρτιση στις εκπαιδευτικές αίθουσες των Αλφαμέγα και του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Σε δηλώσεις του στο InBusinessNews ο Διευθυντής του Τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού των Υπεραγορών Αλφαμέγα, Μάριος Αντωνίου αναφέρθηκε στο μεγάλο ενδιαφέρον από αιτητές που επιθυμούν να εξασφαλίσουν το πιστοποιητικό κατάρτισης, σημειώνοντας ότι οι θέσεις για τη δεύτερη ακαδημία έχουν συμπληρωθεί.

«Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία και σε αυτό το πλαίσιο, θα πραγματοποιηθεί νέο πρόγραμμα κατάρτισης, η τρίτη κατά σειρά ακαδημία κρεοπωλών, με τα μαθήματα και την πρακτική εξάσκηση να τοποθετούνται τον Μάιο», επεσήμανε σχετικά, διευκρινίζοντας ότι σε κάθε ακαδημία υπάρχει ανώτατο όριο 15 ατόμων, προκειμένου να μην θυσιαστεί η ποιότητα του προγράμματος και να υπάρχει επαρκής εξειδίκευση όλων των συμμετεχόντων.

  

Άμεση εργοδότηση στις Αλφαμέγα

Το πρόγραμμα προσφέρει πλήρη επαγγελματική εκπαίδευση με θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα, καθώς και πρακτική εξάσκηση σε κρεοπωλεία. Τα μαθήματα διδάσκουν και αξιολογούν έμπειροι καθηγητές και επαγγελματίες του επισιτιστικού κλάδου στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και εργαστήρια του Intercollege και των Υπεραγορών Αλφαμέγα.

Πέραν της εξασφάλισης του πιστοποιητικού ευρωπαϊκού πλαισίου προσόντων επιπέδου 4 (EQF Level 4), όσοι ολοκληρώσουν με επιτυχία το πρόγραμμα θα έχουν τη δυνατότητα άμεσης εργοδότησης στα κρεοπωλεία των Υπεραγορών Αλφαμέγα, με σημαντικές απολαβές και ωφελήματα.

Στροφή νέων στο επάγγελμα του κρεοπώλη

Ο κ. Αντωνίου εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για την ανταπόκριση στο πρόγραμμα, εξηγώντας ότι μέχρι πρότινος δεν υπήρχε άλλη σχολή στην Κύπρο που να πιστοποιεί το επάγγελμα του κρεοπώλη, το οποίο έτεινε να εξαλειφθεί μέσα στα χρόνια.

Στο πρόγραμμα, το οποίο δίνει ώθηση στη διατήρηση αυτού του σημαντικού επαγγέλματος και την στροφή των νέων σε αυτό, μπορούν να συμμετάσχουν άνεργοι, άτομα ανεξαρτήτου ειδικότητας ή κρεοπώλες που θέλουν να εξασφαλίσουν τη συγκεκριμένη πιστοποίηση.

Δειτε Επισης

Τα Beauty Line τιμούν την Ημέρα Γης με την εκστρατεία «Φτιάχνουμε μαζί έναν κόσμο ομορφότερο»
Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού GOLD: Living the American Dream
Fooderloo: Ένα καινοτόμο app που μειώνει το food waste και εξοικονομεί χρήματα στις επιχειρήσεις
Ακίνητα: Οι πιο περιζήτητες περιοχές ανά επαρχία-Τι καταδεικνύει έρευνα της Deloitte
Τελεσίγραφο Βαφεάδη στην Kition για την εγγυητική-Προθεσμία δύο ημερών, μετά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά
Κώστας Κουμής: Τα τρία αρνητικά δεδομένα της φετινής χρονιάς και η αισιοδοξία για τις επιδόσεις του τουρισμού
Μ. Παναγίδης: Επιβεβλημένη η τροποποίηση του κανονισμού της Ε.Ε. για την προστασία των καταναλωτών
Υπηρεσία Καταναλωτή: Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων
Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς