Λιγότερα αυτοκίνητα, ίδια κίνηση στη Μακαρίου (photos)

InBusinessNews  23/11/2022 06:35
Λιγότερα αυτοκίνητα, ίδια κίνηση στη Μακαρίου (photos)

Λιγότερα αυτοκίνητα, ίδια κίνηση στη Μακαρίου (photos)

InBusinessNews  23/11/2022 06:35

Λεωφορεία και οχήματα που έχουν εξιουσιοδότηση κυκλοφορούν αποκλειστικά εδώ και σχεδόν έναν μήνα στη λεωφόρο Μακαρίου και την οδό Αναστάσιου Λεβέντη, στη Λευκωσία.

Σύμφωνα με τον Δήμο Λευκωσίας, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη λεωφόρο Μακαρίου έχουν μειώσει τη διαμπερή κίνηση, δηλαδή τη χρήση της λεωφόρου για μετάβαση σε άλλες περιοχές της πόλης, που βάσει μετρήσεων ανερχόταν σε 10.000 αυτοκίνητα ημερησίως. 

Διαβάστε ακόμα: 

Η εκτροπή αυτής της κίνησης προς πιο περιφερειακές διαδρομές μεσοπρόθεσμα αναμένεται ωφελήσει όλο το κέντρο της πόλης. 

 

makariou2

makariou3

Στα ίδια επίπεδα η επισκεψιμότητα
Την ίδια ώρα, όπως καταδεικνύουν οι φωτογραφίες που ανέβασε στα social media ο Δήμος Λευκωσίας, η επισκεψιμότητα της εμπορικής οδού δεν παρουσιάζει οποιαδήποτε διαφοροποίηση.

makariou4

makariou5

Στην κομβική εμπορική λεωφόρο της πρωτεύουσας απαγορεύεται πια η είσοδος μηχανοκίνητων οχημάτων, με την πλειοψηφία των καταστηματαρχών να διαφωνεί με αυτή τη ρύθμιση.

makariou6

makariou7

Από την άλλη, όπως επισημαίνει ο Δήμος, σε ανακοίνωσή του, η εκτροπή της κίνησης βραχυπρόθεσμα οδηγεί στη μείωση της κυκλοφοριακής έντασης και κατ’ επέκταση του θορύβου, ενώ ταυτόχρονα αυξάνεται το επίπεδο ασφάλειας για τους επισκέπτες καθιστώντας τη λεωφόρο πιο φιλική και ελκυστική.

makariou9

makariou8

Λεωφοριοδιαδρομές από Στρόβολο και Λακατάμια προς το κέντρο
«Μακροπρόθεσμα το όφελος αναμένεται να είναι ακόμη μεγαλύτερο, δεδομένου ότι το έργο στη λεωφόρο Μακαρίου και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που το συνοδεύουν, είναι η αρχή ενός μεγαλύτερου κρατικού σχεδιασμού που υλοποιείται τμηματικά», τονίζεται σχετικά.

makariou10

makariou11

Μεταξύ άλλων, ο σχεδιασμός αυτός προνοεί τη δημιουργία λεωφοριοδιαδρομών (bus corridors) από Στρόβολο και Λακατάμια προς το κέντρο της Λευκωσίας που θα δώσουν συγκριτικό πλεονέκτημα στο λεωφορείο έναντι του αυτοκινήτου.

makariou12

makariou13

makariou14

Η λεωφοριοδιαδρομή της Μακαρίου έχει ως απώτερο προορισμό/κατάληξη την περιοχή του νέου Γενικού Νοσοκομείου.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας