ΚΕΑΝ: Οι πράσινες πρακτικές στο εργοστάσιο παραγωγής του Ομίλου

Νίκη Μιχαήλ  22/11/2022 14:19
ΚΕΑΝ: Οι πράσινες πρακτικές στο εργοστάσιο παραγωγής του Ομίλου

ΚΕΑΝ: Οι πράσινες πρακτικές στο εργοστάσιο παραγωγής του Ομίλου

Νίκη Μιχαήλ  22/11/2022 14:19

Τα 73 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας της στην Κύπρο συμπληρώνει φέτος η ΚΕΑΝ Soft Drinks. Με στόχο την μείωση, στο ελάχιστο, της βιομηχανικής επιβάρυνσης, η ΚΕΑΝ δίνει έμφαση σε βιώσιμες πράσινες πολιτικές.

Ο Plant Manager της ΚΕΑΝ, Γιώργος Παναγιώτου, ξεναγεί το IN Business TV, στις εγκαταστάσεις παραγωγής του Ομίλου, στη Λεμεσό και επεξηγεί τις βιώσιμες πράσινες πρακτικές που εφαρμόζονται στο εργοστάσιο, τα οφέλη των πρακτικών, καθώς και τον περιβαλλοντικό και τον οικονομικό αντίκτυπο.

Ανάμεσα στις σημαντικότερες ενέργειες που επεξηγεί ο κ. Παναγιώτου, βρίσκεται η εγκατάσταση στο εργοστάσιο φωτοβολταϊκών δυναμικότητας 250 kwh, η διάθεση των υπολειμμάτων των φρούτων για ζωοτροφή και λίπασμα, η εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων με βελτιωμένες μονώσεις, αλλά και ανάκτηση ενέργειας κατά τη διάρκεια της παραγωγής.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του Γιώργου Παναγιώτου στο βίντεο που ακολουθεί:

Αναλυτικά οι βιώσιμες πρακτικές που εφαρμόζει η ΚΕΑΝ:

  • Πάρκο με ηλιακούς καθρέφτες.
  • Συλλογή του υγροποιημένου ατμού που πάει στο κάθε τμήμα της παραγωγής και επαναχρησιμοποιείται.
  • Σωλήνες που συλλέγουν ηλιακή ενέργεια που προθερμαίνει το νερό που εισέρχεται στο βραστήρα.
  • Ανακύκλωση του νερού που βγαίνει από τα φρούτα – Επαναχρησιμοποίηση για το πλύσιμο των φρούτων.
  • Φωτοβολταϊκά.
  • Αποθήκευση νερού που παράγεται για τη διαδικασία αντιστροφής ώσμωσης σε δεξαμενή για να δοθεί σε δήμους και ιδιώτες για πότισμα ή επιχωματώσεις.

O Όμιλος βρίσκεται ανάμεσα στους μεγαλύτερους εισαγωγείς γνωστών προϊόντων, όπως τα KRAFT HEINZ, AMOY και KRI KRI, και στοχεύει στην εξυπηρέτηση του κλάδου της εστίασης, του λιανικού εμπορίου και του δικτύου HORECA.

Τα ροφήματα KEAN παράγονται στη μονάδα παραγωγής στη Λεμεσό και διανέμονται σε περισσότερες από 50 χώρες.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας