Breakfast at Tiffany - Women in Diplomacy

Η Tiffany Boutique στη Λευκωσία, με την υποστήριξη της πρεσβείας της Ρουμανίας στην Κύπρο, φιλοξένησε ένα brunch στις εγκαταστάσεις της μπουτίκ συγκεντρώνοντας γυναίκες από τους τομείς της διπλωματίας, της πολιτικής και των επιχειρήσεων.

Το συμβάν σηματοδότησε την αρχή μιας σειράς εκδηλώσεων δικτύωσης που ξεκίνησε από την Tiffany Boutique με στόχο τη σύνδεση και την ενδυνάμωση των γυναικών. Οι φιλοξενούμενες συμπεριλάμβαναν τις κ. Lavinia Ochea / Αναπληρώτρια Πρέσβειρα της Ρουμανίας στην Κύπρο, κ. Federica Ferrari Bravo / Πρέβειρά της Ιταλίας, κ. Salina Grenet-Catalano / Πρέσβειρα της Γαλλίας, κ. Fiona McKergow / Ύπατη Αρμοστή της Αυστραλίας, κ. Queen Maryl Ghayad / Αναπληρώτρια Πρέσβειρα του Λιβάνου, κ. Maha Shaheen / Αναπληρώτρια Πρέσβειρα της Αιγύπτου, κ. Στέλλα Μιχαηλίδου / Έφορος Ελέγχων Κρατικών Ενισχύσεων, κ. Μαρία Μαρκίδου Γρηγοριάδου / Διευθύνων Σύμβουλος της Cyprus Seeds, κ. Μαρίνα Ζεβεδαίου/ CEO ομίλου Aspen, κ. Σάββια Ορφανίδου/ μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου, κ. Δέσποινα Παπαδοπούλου/ Πρόεδρος AIPFE Γυναίκες Κύπρου.

 

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

 
Η κ. Lavinia Ochea εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της στην κ. Βέρα Λυσίωτη, ιδιοκτήτρια και διευθύντρια της Tiffany, για την έναρξη και την υποστήριξη της πρωτοβουλίας "Breakfast at Tiffany" για την προώθηση και την ενδυνάμωση των γυναικών, μια άτυπη πλατφόρμα που επιτρέπει συζητήσεις σχετικά με τους τρόπους ενίσχυσης και ενθάρρυνσης της συμμετοχής των γυναικών σε όλους τους τομείς τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό. Ένιωσε υπερηφάνεια καθώς η πρώτη εκδήλωση παρουσίασε στους επισκέπτες παραδοσιακά προϊόντα της Ρουμανίας, αποτίνοντας έτσι και φόρο τιμής στην εκλιπούσα μητέρα της κ. Βέρας Λυσιώτη και ιδρύτρια της Tiffany Boutique, κ. Μίριαμ Λυσιώτη, ρουμανικής καταγωγής.



Ανέφερε ότι η Ρουμανία έχει προχωρήσει πολύ από την πτώση του κομμουνισμού το 1989 μέχρι σήμερα όσον αφορά στα δικαιώματα των γυναικών και την ενδυνάμωσή τους στον διπλωματικό, πολιτικό και επιχειρηματικό τομέα. Στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ρουμανίας, όπου το 48,3% των μελών του διπλωματικού και προξενικού πυρήνα είναι γυναίκες, ο Υπουργός Εξωτερικών ενθάρρυνε και προώθησε τη συμμετοχή τους σε ηγετικές θέσεις τα τελευταία χρόνια. Επιπλέον, πρόσθεσε πως υπάρχουν ενθαρρυντικά νέα αναφορικά με την επιχειρηματικότητα στη Ρουμανία, όπου το 36,7% των ηγετικών θέσεων κατέχονται από γυναίκες, ακολουθώντας ισχυρή συμμετοχή σε όλους τους τομείς της οικονομίας.



Η κ. Λυσιώτη υποδέχτηκε τις φιλοξενούμενες και εξέφρασε τη χαρά της να βρίσκεται ανάμεσα σε μια ομάδα επιτυχημένων και ισχυρών γυναικών. Ευχαρίστησε την κ. Lavinia Ochea για την ανεκτίμητη συμβολή της στην επιτυχία της εκδήλωσης, την υποστήριξή της και τα γενναιόδωρα παραδοσιακά ρουμανικά εδέσματα που προσέφερε στις συμμετέχουσες. Δήλωσε ότι η Tiffany Boutique έχει αναπτυχθεί από ένα συμβατικό κατάστημα ειδών πολυτελείας σε ένα Lifestyle Concept Store. Κατά την άποψή της, η μόδα είναι μια μορφή έκφρασης που μπορεί να ενδυναμώσει, να κάνει μια ισχυρή δήλωση και να προωθήσει την εμπιστοσύνη. Το όραμά της για την ανανεωμένη μπουτίκ Tiffany περιλαμβάνει τη συμβολή στην κοινωνία και ειδικά στις γυναίκες μετασχηματίζοντας ένα χώρο μόδας και ομορφιάς σε ένα χώρο όπου οι γυναίκες θα μπορούν να συνδέονται, να εκφράζονται, να εκτιμώνται και να ενδυναμώνουν η μία την άλλη.



Η κ. Σάββια Ορφανίδου συνεχάρη τις διοργανώτριες για την εξαιρετική πρωτοβουλία να φέρουν κοντά γυναίκες από τον επιχειρηματικό, διπλωματικό και πολιτικό κόσμο, με στόχο την ανταλλαγή απόψεων για ενδυνάμωση του ρόλου τους στην Κύπρο, σε όλα τα επίπεδα, αντλώντας παραδείγματα και βέλτιστες πρακτικές άλλων χωρών που είναι πρωτοπόρες στο θέμα. Αναντίλεκτα στον τόπο μας, πρόσθεσε, υπάρχουν ακόμη πολλά βήματα που πρέπει να κάνουμε ως προς την αντιμετώπιση της υποεκπροσώπησης των γυναικών ιδιαίτερα στην πολιτική, με σημαντικό παράδειγμα τις βουλευτικές εκλογές του 2016 που είχαν καταφέρει να εκλεγούν 11 γυναίκες από τους 56 βουλευτές, ενώ το 2021, ο αριθμός αυτός μειώθηκε στις 8 γυναίκες. Παρ 'όλα αυτά, κατέληξε, η Κύπρος σημείωσε πρόοδο τα τελευταία χρόνια μέσω των προσπαθειών των οργανωμένων ομάδων, αλλά και πρωτοβουλιών όπως αυτές της κας. Λυσιώτη και της κας. Ochea, καθώς και μέσω της εφαρμογής του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Ισότητα του Σεπτέμβριο του 2019.


Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι προσκεκλημένες είχαν την ευκαιρία να δικτυωθούν, να ανταλλάξουν απόψεις και να μοιραστούν εμπειρίες, ενώ απολαμβάνουν παραδοσιακά εδέσματα από τη Ρουμανία σερβιρισμένα σε ιταλικά πορσελάνινα σκεύη LA Double J, σχεδιασμένα από Αμερικανή καλλιτέχνη και εμπνευσμένα από την περιοχή της Τρανσυλβανίας της Ρουμανίας.

 

Το "Breakfast at Tiffany - Women in Diplomacy" ήταν το πρώτο από μια σειρά εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στο Tiffany Λευκωσίας. Θα ακολουθήσουν περισσότερες παρόμοιες συγκεντρώσεις, συνεχίζοντας την πρωτοβουλία για να συγκεντρώσουν γυναίκες με γνώσεις και εμπειρίες από όλα τα κοινωνικά στρώματα στοχεύοντας στη σύνδεση και την ενδυνάμωσή τους.

Δειτε Επισης

Ανακοινώσεις από αρμόδια Υπουργεία αναμένει η Επ. Εσωτερικών για ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες
Στο Lexus Centre Nicosia αποκαλύφθηκε το ολοκαίνουργιο Lexus LBX
Αυξημένες οι εξαγωγές σοκολάτας από Ε.Ε. σε τρίτες χώρες
Γαλακτοβιομηχανία ΑΛΑΜΠΡΑ και οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ δίπλα στα άτομα της τρίτης ηλικίας
Δημιουργήστε ένα μικρό παράδεισο με έπιπλα εξωτερικού χώρου από την Andreotti
Η Isuzu αποκαλύπτει το πρώτο ηλεκτρικό Isuzu D-MAX
Τα διεθνούς φήμης brands που ετοιμάζεται να υποδεχθεί το My Mall Λεμεσού
Ελίνα Κυρατζή: Θέσεις κλειδιά και προοπτικές ανέλιξης για το προσωπικό μέσω της Ακαδημίας ΑΛΦΑΜΕΓΑ
Ετήσια αύξηση 7,1% στις πωλήσεις πετρελαιοειδών
Investors In People Platinum: Η σημαντικότερη διεθνής διάκριση ανθρώπινου δυναμικού για τρίτη φορά στον Όμιλο ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑΣ