Μάριος Αδαμίδης: Nέα πράσινη αρχιτεκτονική για την ΚΑΠ

InBusinessNews  24/06/2022 14:12
Μάριος Αδαμίδης: Nέα πράσινη αρχιτεκτονική για την ΚΑΠ

Μάριος Αδαμίδης: Nέα πράσινη αρχιτεκτονική για την ΚΑΠ

InBusinessNews  24/06/2022 14:12

«Η νέα πράσινη αρχιτεκτονική της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) έχει άμεση διασύνδεση με την ευρωπαϊκή πράσινη συμφωνία», δήλωσε ο Μάριος Αδαμίδης, μιλώντας στο 5ο Παγκύπριο Συνέδριο Γάλακτος, Γεωργίας και Κτηνοτροφίας.

Ο Ανώτερος Λειτουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος του Υπουργείο Γεωργίας είπε ότι στους στόχους της νέας KΑΠ 2021-2027 είναι η διασφάλιση δίκαιου εισοδήματος, η αύξηση της παραγωγικότητας, ισορροπία της αλυσίδας τροφίμων, η ανανέωση των γενεών με αυξημένες ευκαιρίες, ποιότητα και ασφάλεια τροφίμων και η γνώση και η καινοτομία.

Όσο για το χρονοδιάγραμμα, ο κ. Αδαμίδης είπε πως από τον Σεπτέμβριο του 2022 αναμένεται ότι θα οριστικοποιηθεί και επίσημη υποβολή του στρατηγικού σχεδίου για να ξεκινήσει από την 1η Ιανουαρίου το 2023.

Στη νέα πράσινη αρχιτεκτονική της ΚΑΠ υπάρχει άμεση διασύνδεση με την πράσινη συμφωνία, είπε. Πρόσθεσε ότι στις άλλες υποχρεώσεις και διαφοροποιήσεις περιλαμβάνεται η αναδιανεμητική στο 10% των ενισχύσεων, η ενίσχυση πρώτης εγκατάστασης νέων γεωργών, τα αυξημένα ποσοστά για επενδύσεις των νέων γεωργών, η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και η προώθηση έξυπνης γεωργίας.

Είπε ακόμη, ότι στο γενικό πλαίσιο εφαρμογής του συμπεριλαμβάνει το κομμάτι της χρηματοδότησης. Οι άμεσες πληρωμές, που αποτελείται από 100% ευρωπαϊκούς πόρους, υπολογίζεται σύμφωνα με τον Λειτουργό στα 238.2 εκατ. ευρώ.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας