Α. Γρηγορίου: Φιλοαγροτική πολιτική από το Υπουργείο Γεωργίας

InBusinessNews  24/06/2022 10:44
Α. Γρηγορίου: Φιλοαγροτική πολιτική από το Υπουργείο Γεωργίας

Α. Γρηγορίου: Φιλοαγροτική πολιτική από το Υπουργείο Γεωργίας

InBusinessNews  24/06/2022 10:44

Στη διαβεβαίωση ότι το Υπουργείο Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος θα συνεχίσει να εφαρμόζει φιλοαγροτική πολιτική και να στηρίζει με κάθε τρόπο του αγροτικό κόσμο, προέβη ο Διευθυντής του Υπουργείου, Ανδρέας Γρηγορίου.

Από το βήμα του 5ου Συνεδρίου Γάλακτος, Γεωργίας και Κτηνοτροφίας, ο Διευθυντής μίλησε για τον «καθοριστικό ρόλο» της νέας γεωργικής πολιτικής όπου εντάσσονται πρόνοιες ευνοϊκές για τη χώρα μας.

Παρουσιάζοντας τις μεταρρυθμίσεις που έπονται στον τομέα, είπε πως αυτές θα συνεισφέρουν σε μια πιο πράσινη πολιτική που βασίζεται σε μετρήσιμα αποτελέσματα για προστασία του περιβάλλοντος, αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και ασφάλεια των τροφίμων.

«Το συνολικό διαθέσιμο για την Κύπρο για τα έτη 2022 με 2027 θα είναι 466 εκατ. ευρώ», σύμφωνα με τον κ. Γρηγορίου, ο οποίος τόνισε πως το νέο πλαίσιο υλοποίησης γεωργικής πολιτικής είναι το «στρατηγικό σχέδιο» και καλύπτει αγροτική ανάπτυξη και άμεσες ενισχύσεις.

Τα τελευταία χρόνια, ανέφερε, η γεωργία και κτηνοτροφία βίωσε πολλές προκλήσεις. Ο πόλεμος στην Ουκρανία σε συνδυασμό με τη συνεχιζόμενη πανδημία προκάλεσε αλυσιδωτές επιπτώσεις στο κοινωνικό και οικονομικό φάσμα όλων των χωρών.

Συνέπειες καταγράφηκαν και στον πρωτογενή τομέα της Κύπρου, παραδέχτηκε, για να πει πως το Υπουργείο Γεωργίας έχει κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για αντιμετώπισή τους έχοντα αξιοποιήσει όλα τα διαθέσιμα χρηματοοικονομικά εργαλεία.

Ο κ. Γρηγορίου ολοκλήρωσε την ομιλία του εκφράζοντας τη στήριξή του αρμόδιου Υπουργείο στον αγροτικό κόσμο, καλώντας τους αρμόδιους φορείς να συνεχίσουν να στηρίζουν τις προσπάθειες και να συνεργάζονται με τις αρχές.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας