Ολύμπιος Τουμάζου: Προσαρμογή και ευελιξία η απάντηση στο χάος

H αστάθεια που δημιουργήθηκε μετά την Covid και τον πόλεμο της Ουκρανίας προκάλεσε μεγάλο πλήγμα στο λιανεμπόριο. Μιλώντας στο 19o Cyprus Grocery Retail Conference & Awards ο Ολύμπιος Τουμάζου Εκτελεστικός Πρόεδρος, RAI Consultants Ltd, είπε πως το λιανεμπόριο ανήκει στα «χαοτικά συστήματα».

Μίλησε για το φαινόμενο της πεταλούδας, την ανεπαίσθητη αλλαγή που μπορεί να προκαλέσει το χάος. «Είναι εντελώς αδύνατο να προβλέπουμε μακροχρόνια τι θα γίνει σε ένα χαοτικό σύστημα», είπε. Ερχόμενος στο λιανεμπόριο και σε συνδυασμό με το εν λόγω φαινόμενο, ο κ .Τουμάζου είπε πως η πρόβλεψη του κλάδου μπορεί να γίνει για τον επόμενο ένα χρόνο και αφορά στο πλαίσιό του.

Έκανε αναφορά σε τέσσερις πυλώνες, την οικονομία, τη συμπεριφορά του καταναλωτή, τις διεθνείς εξελίξεις και την τεχνολογία στο λιανεμπόριο, που παίζουν καθοριστικό ρόλο στο μέλλον της βιομηχανίας.

Σε ό,τι αφορά την οικονομία ο ομιλητής παρουσίασε τις εκτιμήσεις για το ΑΕΠ, ενώ στη συμπεριφορά του καταναλωτή αξιοσημείωτη είναι η ολοένα και μεγαλύτερη του προτίμηση σε υγιή τρόφιμα.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει «σκοτώσει» τη ψυχολογία του καταναλωτή με αποτέλεσμα η λιανική αγορά να έχει επηρεαστεί αρνητικά σχολίασε, ενώ σε παγκόσμιο επίπεδο διαπίστωσε και το γεγονός ότι κερδίζουν έδαφος οι συνέργειες μεταξύ εταιρειών, καθώς επίσης και οι στρατηγικές με κατεύθυνση τη βιώσιμη ανάπτυξη.

«Βλέπουμε μια σύζευξη του φυσικού και του ηλεκτρονικού καταστήματος», είπε ο κ. Τουμάζου, κάνοντας λόγο σε hybrid μορφές λειτουργίας του τομέα.

«Πρέπει να προσαρμοστούμε και να δείξουμε ευελιξία», τόνισε ο Εκτελεστικός Πρόεδρος, RAI Consultants Ltd καλώντας, τέλος, τους επιχειρηματίες του τομέα να παίρνουν πρωτοβουλίες και να είναι δημιουργικοί.

Δειτε Επισης

Η Touch Card™ από τη Mastercard® τώρα διαθέσιμη στην Ελληνική Τράπεζα
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Κάθε λιμάνι και καημός...Θρίλερ για γερά νεύρα η ενιαία ανάπτυξη του 1,2 δις-Ενημερώνεται η Βουλή
Το restart του τραπεζικού τομέα της χώρας μας και το παράδειγμα της Τράπεζας Κύπρου
Εννέα μνηστήρες για την ανάπτυξη και λειτουργία του e-kalathi-Οι προσφοροδότες και τα ποσά που δήλωσαν
Τα προβλήματα στην εμπορία και προώθηση των κυπριακών κρασιών στην ντόπια και ξένη αγορά
Nίκος Χριστοδουλίδης: Ορόσημο για τη σύγχρονη ιστορία του Δήμου Λευκωσίας το Κέντρο Αριστείας CYENS
Βουλή: Ζητά επαναπροκήρυξη Σχεδίου ρύθμισης οφειλών προσφύγων
Θεσμοθετεί απευθείας διάλογο με το επιχειρείν η Κυβέρνηση-Επιβεβλημένη η ενίσχυση της φήμης της Κύπρου
Αποχωρεί από την ΟΕΒ μετά από 41 χρόνια ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Κώστας Χριστοφίδης