Το χαλλούμι στο τραπέζι σύσκεψης στο Προεδρικό

InBusinessNews  05/06/2022 14:35
Το χαλλούμι στο τραπέζι σύσκεψης στο Προεδρικό

Το χαλλούμι στο τραπέζι σύσκεψης στο Προεδρικό

InBusinessNews  05/06/2022 14:35

Πραγματοποιείται τη Δευτέρα σύσκεψη στο Προεδρικό, κατά την οποία αναμένεται να ξεκαθαρίσει το θέμα της διάθεσης των αδιάθετων ποσοτήτων χαλουμιών εκτός ΠΟΠ.

Στη σύσκεψη, που θα πραγματοποιηθεί στις 10:30 υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη με τον Σύνδεσμο Τυροκόμων, θα συμμετέχουν οι Υπουργοί Γεωργίας και Ενέργειας, ο Γενικός και Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Κατά τη σύσκεψη θα συζητηθεί η γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας, με την οποία επαναβεβαιώνεται ότι το προϊόν με την ονομασία «χαλούμι» είναι αυτό που πληροί τις προδιαγραφές του ευρωπαϊκού κανονισμού, ο οποίος κατοχύρωσε το χαλούμι ως προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ).

Στόχος της Κυβέρνησης είναι με ένα ενιαίο και ολοκληρωμένο τρόπο να ελέγχεται η παραγωγή του προϊόντος, ούτως ώστε να πληροί τις προδιαγραφές του ΠΟΠ.

Η γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας ξεκαθαρίζει ότι το προϊόν με την ονομασία χαλλούμι είναι αυτό που πληροί τις προδιαγραφές του ευρωπαϊκού κανονισμού, ο οποίος κατοχύρωσε το γνωστό κυπριακό έδεσμα ως προϊόν προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης (ΠΟΠ), είχε δηλώσει στις αρχές της εβδομάδας στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής, σημειώνοντας ότι προϊόντα που δεν πληρούν τις προδιαγραφές αυτές δεν μπορούν να φέρουν τη ονομασία χαλλούμι.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας